Joke Oud in de Schakel

Zonnebloem afdeling

Woensdagmiddag 15 april kwam Joke Oudt voor ons optreden in de Schakel in Spanbroek.

Woensdagmiddag 15 april kwam Joke Oudt voor ons optreden in de Schakel in Spanbroek.

Wederom is het goed weer om binnen te zitten (donker en druilerig) en dat was te zien aan het publiek dat al weer op tijd gezellig binnen was.

Rein de Wit heet iedereen van harte welkom en vraagt aan Joke hoe ze er bij gekomen is om te gaan zingen. Zij vertelde dat zij vroeger in Spierdijk woonde met 9 broers en zussen. Eén broer ging toen naar het Seminarie en als hij dan een keer thuis was werd er met de gitaar kerkliedjes gezongen. Zo is het trio Snoekies (de familienaam) ontstaan.

Rein nam toen de vrijheid om Joke uit te nodigen voor een duet en samen werd  het inmiddels bekende “breng eens een bloemetje onder de mensen” ingezet. Waarna het bloemetje gewonnen werd door mw. Bultje.

Een optreden van Joke laat zich moeilijk omschrijven, want er gebeurt heel veel. Zij neemt ons mee op reis in de wereld van diverse muziekstijlen. Van opera  (Carmen)  tot Amsterdamse folklore (de glimlach van een kind, Droomland). Van Don’t cry for me Argentina tot het Ave Maria. In een uitvoering die wij niet vaak horen, maar welke zij, tot haar verbazing, verleden jaar in Lourdes hoorde en daar ook nog heeft mogen zingen.

Ook leuk is haar lied: “Ode aan de vrijwilligers”, die deze middag toch weer mogelijk maken. Je ziet de aan de reacties van onze gasten dat zij dit ook erg waarderen en er klonk dan ook een groot applaus.

Wat de middag zeker uniek maakt zijn de korte, luchtige stukjes, gedichten, verhaaltjes met een knipoog, soms in het Westfries, tussendoor en dan aansluitend een passend lied.

Zo vertelt ze over haar kindertijd die zij als geborgen heeft ervaren en dat ook weer aan haar eigen kinderen wil meegeven en als lied volgde: Mooi was die tijd.

Haar grootste fan, haar vader kon een glimlach niet onderdrukken.

Zij zingt liedjes die al heel oud zijn (Het Dorp, Zeilen op de wind van vandaag) maar ook nieuw repertoire staat op het programma.

Dat moet dan wel thuis geoefend worden en hoe passend is het dan ook om het lied van Claudia de Breij, Mag ik dan bij jou, voor je eigen 5 kleindochters te doen.

Zo vloog de middag weer voorbij en na de bevrijdingsmedley van Vera Lynn en als echt laatste afsluiter “Het was weer voorbij die mooie middag” gingen de gasten blij weer naar huis.

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?