Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ina Broekhuizen in de Schakel

Zonnebloem afdeling

Midden in de zomervakantie, mooi weer, het zonnetje schijnt uitbundig, blijft het altijd weer spannend hoeveel mensen er zullen komen. Maar ook dit keer weer een erg gezellige opkomst.

Vandaag komt Ina Broekhuizen voor ons optreden.
Ina komt uit Wognum en is een schrijfster en vertelster van rijmpjes en verhalen over het heden en verleden in het Westfries. Ook is zij voorzitter van het Westfries genootschap.

Rein de Wit heet iedereen van harte welkom en introduceert Ina bij ons.
Maar we beginnen eerst met het bloemetje. Enkele gasten hadden voor de zekerheid toch maar een jas meegenomen want wellicht werd er deze keer ‘een jas getrokken’.
Helaas, er moest een groen stickertje onder het kopje zitten en mevr. Kok uit Zandhove was dit keer de gelukkige. Blij verrast nam zij het bloemetje in ontvangst.

En toen was het de beurt aan Ina Broekhuizen.
Nou hee, zo begon zij over het groeten. En als import Spanbroekse kan ik dat bevestigen. In Westfriesland groet met elkaar nog en is men nieuwsgierig.
Hoe heet je?
Van wie ben je d’r ien?
Wat doe je en dan nog het liefst: Wat skoift het?

En zo ontspon zich er een gezellige middag met afwisselend een gedicht en verhaal over o.a. de Omringdijk, over dat overal ‘aars’ gepraat wordt, over de wielen in de dijk, geen tijd om overal ge- voor te zetten en ga zo maar door.

Erg leuk was het onderdeel uitdrukkingen raden.
Er zaten vele Westfriezen in de zaal en daar kwam ook volop respons vandaan.
Bijna alles werd geraden en zelfs nog aangevuld.

Ook had zij  nog enkele dingen van vroeger meegenomen zoals een merklap, een klein gebreid broekje (als je dat kon, kon je vanzelf ook grotere broeken maken) en een meelzak. Zij noemde dat een monument van vroeger waar moeders alles van kon maken.
Ina sloot af met een gedicht over muziek.
En zo kwam de middag weer teneinde en zoals een gast het meerdere keren verwoordde:
Dat heb je mooi zoid!

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier