Verslag ‘Feest van herkenning’

Op maandag 14 november 2022 heeft het ‘Feest van herkenning’ plaats gevonden. Onze Ina heeft er een mooi verslag over geschreven. Bedankt Ina!


De koffer ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd’ en ook de Muziekkoffer namen we mee.
We zouden er met ons drietjes heen gaan, ware het niet, dat griepverschijnselen de aanwezigheid van Georgette verstoorden! Samen dus met Ria, gepakt en gezakt, naar een gezellig georganiseerde middag van de Zonnebloem, waar al ruim vóór tijd 19 deelnemers, van jong tot ouder, met een kop koffie op ons zaten te wachten.
Vóór de pauze was de koffer ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd’ gereserveerd.
Bij deze groep zou deze koffer geen vervelende gedachten oproepen: later hoorden we wel, dat er toch een paar leden van de groep voor dit thema thuis waren gebleven. Heel begrijpelijk!
Georgettes deel stond in een koffertje ‘verpakt’ voor mij klaar.
Alle perikelen vanuit de pubertijd tot en met het verder verloop passeerden de revue:
het verliefd worden op een klasgenootje, de spanning om hem mee naar huis te mogen nemen. De ringen, waarin de datum van de verloving en later ook de trouwdatum in gegraveerd werd.
Ondertrouwkaarten werden pas verstuurd, nadat je in ondertrouw bij de pastoor geweest die het trouwpaar al dan niet op de hoogte bracht van alle ‘geheimen’ van het huwelijk. Je trouwde eerst op de gemeente, daarna in de kerk, allemaal bijtijds, want dan had je nog een hele middag voor jevoor het aansnijden van de grote taart, het maken van foto’s, de receptie en vooral voor het wel 9 gangen tellende menu, zoals de kaart het aangaf.
Waar stopten we het vroeger allemaal???

Daarna ging de kleedkoffer van Ria open.
De hoge hoed zette de éne heer in ons gezelschap met zwier op. Een enkele dame had haar bruidsjurk zelf in elkaar gezet maar meestal werd het werk voor de bruid en bruidsmoeder/kinderen aan een naaister/coupeuse uitbesteed. Ria showde de bruidsjurk met de bijbehorende lange sleep. Ze wilde het wel proberen, hilariteit alom! Ieder constateerde toch, dat de jurk echt enkel voor een smallere taille geschiktwas. Maar toch, met de sluier op haar hoofd was het totaalbeeld van hetbruidje echt wel compleet. Er werd ook Ria’s sjiek glitterjakje van de 12 ½ jarige bruiloft tevoorschijn gehaald. Wat een lijntjes hadden we vroeger!
De laatste nacht mocht de a.s. bruidegom niet onder hetzelfde dak slapen: de bruidsjurk bleef groot geheim. Bij het overhandigen van het bruidsboeket zag de bruidegom zijn prachtig uitziende bruid voor het eerst in haar mooie jurk. Uit de krant las Ria aantal ludieke huwelijksaanzoeken voor.
En toen was het tijd voor een drankje: fris, wijn of bier.
Na een toast raadde Juffrouw Jansen ieder aan, om toch maar op zoek te gaan naar een man, zodat je niet langer helemaal alleen zou zijn! De ‘Feestgidsen’ werden uitgedeeld: een gevarieerd programma aan liederen voor jong en oud, werden gezellig meegezongen. De Kinderliedjes hoefden niet, of toch wel? Hoe was het ook al weer: ‘Hansje en Grietje, die liepen door het woud …
De bijeenkomst, die om 14.00 uur begon met de voorbereidingen op de grote dag, eindigde om 16.30 uur, nadat we het liedboek konden dichtklappen.
Lieve Zonnebloem-mensen van de afdeling St. Jansteen, dank voor de ontvangst en alle goede zorgen!



Met vriendelijke groeten,
Ina Magermans-Weemaes.

Kaldenbach

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk