Elburg 2014

Zonnebloem afdeling

Verslag - Verslag bus boottoch naar Elburg - 23-05-2014

Onze afdeling heeft op 20 Mei 2014 een bus/bootreisje georganiseerd naar Elburg. Vanaf 11.30 worden de deelnemende gasten opgehaald uit Berlikum, Minnertsga, St. Annaparochie, Beetgumermolen . We rijden met een stralend zonnetje richting Leeuwarden, waar we onze ogen weer uitkijken op de Werpsterhoek. Wat een werkzaamheden. Via Joure, Emmeloord, Kampen komen we in Elburg. Hier ligt het motorschip Jacqueline op ons te wachten. Het is een mooie ruime boot en alleen onze groep en twee vakantiegasten gaan aan boord. Het is erg warm, dus besluiten we om beneden te blijven zitten met de ramen lekker open.
Vanuit Elburg gaan we zo’n drie uren varen over het Veluwemeer. We hebben een prima zicht en genieten van de natuur. Onder het genot van een heerlijk bakje koffie of thee en een heerlijk gebakje naar keuze wordt er gezellig gekletst aan boord.
We zien onderweg veel zwanen en eenden met jongen. Prachtige huizen, campings, mooie jachten, alles komt voorbij. De kapitein vertelt ook over bijzonderheden die we tegenkomen. Ook hebben we een verloting georganiseerd. Durkje heeft hele leuke prijsjes meegenomen en alle gasten gaan naar huis met een prijs. Omdat de groep niet heel groot is kan dit. Sommigen leveren hun dubbel gewonnen prijzen weer in en zo kan ieder naar huis met een zelfuitgezocht cadeautje. Na een drankje wordt t dan tijd voor een kop soep, broodjes en een kroket.                          

Heerlijk smaakt t allemaal. Nog een kopje
koffie/thee en dan zijn we weer terug aan de
kade in Elburg. De bus Zorgreizen op maat
van Tjerk en Anneke Greidanus staat netjes op
ons te wachten. De terugweg gaat via een
andere route. Tjerk vertelt honderd uit over alle bijzondere plekken waar we langs komen. We gaan bij Lemmer richting Gaasterland, en komen via het Rijsterbos, Oudemirdum, Galemadammen  bij Workum. Paul de Leeuw bezit in deze regio een zomerwoning. En in Workum staat de grootste kaasfabriek van Europa, de Frico. Via Bolsward rijden we naar het hoge noorden en worden alle gasten weer netjes daar gebracht waar ze zijn ingestapt. We hebben een fijne middag gehad en iedereen is het hiermee eens.

                                                            Corrie de Jong

Marja Vos

06-57978557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur