Theatermiddag 2014

Zonnebloem afdeling

Verslag Theatermiddag 2014 Drachten - 21-05-2014

Verslag - Verslag Theatermiddag 2014 Drachten - 21-05-2014

14 april 2014. Een winderige dag met buien, zon en gezellige gasten vertrekt onze bus via al onze dorpen richting Drachten. Er wordt gezellig gekletst in de bus. We gaan naar de Lawei, nee we gaan naar de Harmonie in Leeuwarden….. Niet iedereen weet dat we opweg zijn naar het Fries Congres Centrum Drachten. Via een stukje nieuwe weg bij Beetgum, (Stiens-Beetgum) rijden we over de Werpsterhoek, hier zien we onze ogen uit, naar Drachten. We rijden met bus  en al een grote hal binnen. Hier worden we verwelkomd door de organisatoren. Zij vertellen duidelijk wat er van ons verwacht wordt. Jassen en rollaters in de bus laten. Rolsstoelen genoeg om de slechtlopenden te vervoeren. In één groep naar het restaurant waar we koffie en gebak kriijgen. Het lukt niet om in één groep plaats te vinden, dus zoeken we in drie groepen een plekje. Een lekker bakje koffie of thee met oranjekoek. Dan gaan we richting zaal. Hier is het al behoorlijk druk. Ook nu komen we wat verspreid te zitten. Maar iedereen heeft een goed zicht op het toneel.
Speciaal voor de Zonnebloem geschreven, de Musical “De Reüni”.    Leraar Henk ontvangt een lintje en daarom organiseert men een reuni met de nieuwe- en oudleerlingen. Vele bekende liedjes worden gezongen en ieder zingt en klapt van harte mee.
In de pauze komt met langs met een glaasje fris en een lekkere snack. In de zaal zitten 860 Zonnebloemers.. en iedereen wordt bedient. Chapeaux…
In het tweede deel van de musical wordt het gezongen verhaal steeds duidelijker. Oude liefdes van toen komen nu tot werkelijkheid. Lot en Sake hebben zelfs een dochter, Joyce. Een leuke musical gezongen door een cast met geweldige stemmen.  Een groot applaus voor een prachtige middag.
Aan het eind van de show worden we door de organisatie keurig en rustig naar buiten gedirigeerd.                                   

Om half zes rijden we weer richting Het Bildt. In de bus is voor elke gast een lekkere bonbon met het nieuwe Zonnebloemlogo, in een mooi wit doosje.
Om 19.00 uur is iedereen weer op de plek afgeleverd waar hij is ingestapt en zien we terug op een zeer geslaagde Theatermiddag.

Corrie de Jong

Marja Vos

06-57978557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur