Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Verslag - Afdeling St.Annaparochie naar het Internationaal Folkloristisch Dansfestival in Bolsward. Op dinsdag 26 juni 2014 - 26-06-2014

Ik mocht mee als vrijwilliger naar het Dansfestival in Bolsward en stond dan ook om half twee klaar in Bitgummole.

Er stond al een groepje gasten en een vrijwilliger te wachten en ik sloot me aan. De sfeer was gelijk gezellig. Al gauw kwam de bus van de fa. Greidanus uit Berlikum met gasten uit St.Annaparochie, Berlikum, Minnertsga een Bitgum. Op naar Bolsward, waar we al om 2 uur aankwamen. We werden in Sporthal de Middelsee ontvangen door leden van de Bolswarder Skotsploech. Er was plaats op de tribune en in de zaal. Een uur wachten…maar dat was helemaal geen probleem, het was erg gezellig in de zaal en al gauw had ik met een aantal mensen contact. Om 3 uur begon het programma. Als eerste trad een groep op uit Engeland en daarna een groep uit Oekraïne. Het was genieten. De mannen en vrouwen van de Engelse groep dansten een paar afzonderlijke dansen. De Oekraïense groep bestond uit hele jonge dansers. Het was een lust voor het oog. Daarna was er pauze en moest er gezorgd worden voor een koel drankje voor de gasten. Ook werden er loten verkocht. Later bleek dat er ook bij onze gasten prijzen gevallen waren: een fles Berenburger en … een kruimeldief. Na de pauze trad er een folkloristische dansgroep op uit Mexico. Prachtige kleding en mooie Mexicaanse muziek. Als laatste was de Bolswarder Skotsploech aan de beurt. Die Friese dansen werden door velen herkend en ik zag de mensen om mij heen stralen. Fijn om de gasten zo’n fijne middag te bezorgen. We moesten even wachten op de bus voor de terugreis, maar dat was geen probleem: er was koffie. In de bus op de terugreis was te merken dat de middag goed was geweest, men had genoten. Om 6 uur waren we allemaal weer in onze eigen dorpen. Deze vrijwilliger vond het fijn om deze middag mee te maken.

Dicky Hahné-Jansen
Ingelum

de Zonnebloem bij u in de buurt

uw postcode:

 

Snel naar:

Homepage Agenda Zonnebloem.nl


 
 

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Boukje Schraa

0518-462074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken