Zonnebloemdinner bij hogeschool Stenden.

Zonnebloem afdeling

Vandaag, donderdag 25 februari, was het dan zo ver. Het diner van Zonnebloem Friesland-Noord in de Hogere Hotelschool (Stenden) in Leeuwarden.

De naam van het restaurant van de school is Restaurant Wannée, genoemd naar C.J. Wannée, de schrijfster van het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Van iedere afdeling van de Zonnebloem in Friesland-Noord was één gast en één vrijwilligers uitgenodigd. Er waren in totaal 24 mensen.

Gast Jannie Brouwer en ondergetekende als vrijwilliger waren van de afdeling St.Annaparochie e.o. aanwezig.

Toen we aankwamen stonden er al een paar studenten ons op te wachten. We gingen via de loper (niet de rode) naar binnen. De jassen werden in ontvangst genomen.

We waren wat aan de vroege kant en kwamen in een erg gezellig ingericht vertrek terecht, waar we koffie of thee kregen aangeboden. Toen we kompleet waren gingen we naar de eetzaal waar we aan een tafel gingen zitten met nog 6 andere gasten. Er waren 3 groepen van 8 mensen. In datzelfde restaurant zaten nog meer gasten. Iedereen is welkom in dit restaurant  om te komen eten, wat niet bij iedereen bekend is. We werden welkom geheten door iemand van de Zonnebloem. De studenten deden vervolgens hun uiterste best om het ons naar de zin te maken. Bij ieder gerecht kregen we uitleg. We kregen tussen de gerechten door verschillende amuses (tussengerechten). Het blijft wennen als je meestel de “Hollandse pot”eet, maar toch zeer de moeite waard. Er werd een wijntje geschonken of iets fris.

Na een heerlijk toetje (van een chocoladereep) en een kopje koffie werd deze geslaagde avond afgesloten.

 

Hiske Fopma-Kuipers

Bitgum

Marja Vos

06-57978557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur