Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloemdinner bij hogeschool Stenden.

Zonnebloem afdeling

Vandaag, donderdag 25 februari, was het dan zo ver. Het diner van Zonnebloem Friesland-Noord in de Hogere Hotelschool (Stenden) in Leeuwarden.

De naam van het restaurant van de school is Restaurant Wannée, genoemd naar C.J. Wannée, de schrijfster van het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Van iedere afdeling van de Zonnebloem in Friesland-Noord was één gast en één vrijwilligers uitgenodigd. Er waren in totaal 24 mensen.

Gast Jannie Brouwer en ondergetekende als vrijwilliger waren van de afdeling St.Annaparochie e.o. aanwezig.

Toen we aankwamen stonden er al een paar studenten ons op te wachten. We gingen via de loper (niet de rode) naar binnen. De jassen werden in ontvangst genomen.

We waren wat aan de vroege kant en kwamen in een erg gezellig ingericht vertrek terecht, waar we koffie of thee kregen aangeboden. Toen we kompleet waren gingen we naar de eetzaal waar we aan een tafel gingen zitten met nog 6 andere gasten. Er waren 3 groepen van 8 mensen. In datzelfde restaurant zaten nog meer gasten. Iedereen is welkom in dit restaurant  om te komen eten, wat niet bij iedereen bekend is. We werden welkom geheten door iemand van de Zonnebloem. De studenten deden vervolgens hun uiterste best om het ons naar de zin te maken. Bij ieder gerecht kregen we uitleg. We kregen tussen de gerechten door verschillende amuses (tussengerechten). Het blijft wennen als je meestel de “Hollandse pot”eet, maar toch zeer de moeite waard. Er werd een wijntje geschonken of iets fris.

Na een heerlijk toetje (van een chocoladereep) en een kopje koffie werd deze geslaagde avond afgesloten.

 

Hiske Fopma-Kuipers

Bitgum

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Boukje Schraa

0518-462074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken