Zonnebloem afdeling vakantie Buitengoed Fredeshiem

maandag-9-september-3jpg

Met 4 afdelingen op vakantie naar fredeshiem Steenwijk

Op maandag 9 sept. kwamen de gasten vanaf  half twee aan bij het Buitengoed Fredeshiem. Op het terras met een lekker zonnetje erbij werden de gasten door de vrijwilligers welkom geheten en begonnen de eerste kennismakingen, er waren bekende gezichten bij, en een ieder had er zin in. Zodra iedereen binnen was verplaatsten we ons naar onze huiskamer voor de koffie met gebak en een voorstel rondje. Hierna met zijn allen op de groepsfoto die alleen maar kon lukken door al die knappe koppen. Na het diner, met zijn allen een eindje om in de omgeving waarna s’avonds in de huiskamer het reuze gezellig was met spelletjes en het Nederlands elftal op tv. Na wat hapjes en drankjes zijn we lekker gaan slapen.

.

Dinsdag 10 sept. naar Giethoorn met een tussenstop bij een hunebed vlakbij Havelte achter elkaar aan voor een mooi route en ja hoor de voorste auto was de weg kwijt. Door het mooie weer hebben we besloten om daar te gaan picknicken wat hartstikke gezellig was en er veel gelachen werd omdat Dirkje wel in het krat paste wat anderen echt niet aan durfden. Hierna door naar Giethoorn en dankzij de voorste auto, weg kwijt maar een mooie route, kwamen wij daar te laat aan maar ook dit werd opgelost. Jammer dat we daarom niet bij elkaar konden zitten in de boot, zo vol  was het, ondanks dat was het een mooi natuurtocht met veel weetjes uit de natuur door de kapitein verteld. Na de rondvaart lekker aan de koffie met appelgebak. En ja hoor na het diner daar was ie weer, de traditionele bingo met mooi prijsjes. Na een fijne en vermoeiende dag lekker naar bed.

 

Woensdag 11 sept. s’morgens na het ontbijt met de paardentram rondtoeren in de omgeving en genieten van de roddels van de koetsier. Het miezerde wel een beetje maar we zaten droog en met muziek van mevr. v.d. Heide, op haar mondharmonica, werd er gezongen en plezier gemaakt. En ja, daar is dan het winkelmomentje op de middag. Doordat het steeds meer ging regenen werd er besloten om eerst naar een kringloopwinkel te gaan dit ging niet helemaal goed de auto met de rolstoelen waren we kwijt. Veel was het niet. Toch later in de middag maar naar het winkelcentrum en leek het weer op te klaren. We waren nog geen 10 meter in de winkelstraat en zijn we door de regen met zijn allen de Hema ingevlucht, wat een mazzel bij de koffie konden we het gebak erbij bestellen voor amper € 0,25. Toch werd er gewinkeld bij Bertus ten Hoor waar verschillende dames leuk zijn geslaagd. Na het diner in de huiskamer spelletjes doen en waar tante haar testament voor kwam lezen waar wij allemaal er erg bekaaid vanaf kwamen. Na deze gezelligheid weer lekker koese.

Donderdag 12 sept. eerst lekker uitslapen, de dag begon met het vieren van mv. Lautenbach haar 88 ste geboortedag met slingers en natuurlijk het hiep, hiep, hoera. Na de lunch naar de Orchideeénhoeve wat zeer geslaagd was, of Frederiksoord, voor de gasten naar Frederiksoord viel het wat tegen maar dit werd teniet gedaan door een mooi tour door het landschap in de omstreken van Vledder. Na het afscheid diner waar Marie haar zus de menukaarten voor had gemaakt(mooi) en met weer allemaal gezelligheid in de huiskamer waar Willem de week nog ff doornam zijn we allemaal tot de conclusie gekomen dat wij een fantastische week hebben gehad waar iedereen met elkaar kon praten en lachen. Als er volgend jaar weer een reis georganiseerd wordt wil iedereen graag mee zo goed is het bevallen.  

Vrijdag 13 sept. Ja, aan alle leuke dingen komt een eind en met koffie in de huiskamer wachten op de ophalers kon een ieder afscheid nemen en zijn we allemaal met een blij gezicht huiswaarts gekeerd waar iedereen veilig en wel is aan gekomen.

Helaas kregen we één afmelding wegens ziekte naar wie we een kaart hebben gestuurd.

Het hotel verdiend een pluimpje omdat zowel het ontbijt, lunch en diner de gehele week goed verzorgd was.

En gelukkig hebben wij de foto’s nog waar we met plezier naar terug kunnen kijken, met dank aan Wiebe Talsma.

 

Bedankt allemaal voor deze fijne week met elkaar.

 

Marja Vos

06-57978557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur