Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Culinair genieten

Zonnebloem afdeling

Zonnebloem-gasten verrast door prestaties van de koks-in-opleiding.

Het Graafschap College in Doetinchem kent onder andere een opleiding Horeca. In het opleidingsrestaurant L’Ardoise laten de leerlingen zien èn proeven wat zij hebben geleerd. Was bij reservering nog sprake van één standaardmenu, nu bleek dat de lat voor de leerlingen hoger was gelegd door een keuzemenu aan te bieden. Misschien wat stress in de keuken maar van de negen gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. krijgen de leerlingen een hele dikke voldoende.

Er werd genoten van een 4-gangen diner èn van elkaars gezelschap. Het diner werd  vooraf gegaan door een aantal amuses. Vooral die van coquilles, gegarneerd met zeekraal was tongstrelend.
Het keuzemenu beloofde veel en dat werd ook waargemaakt.
Het voorgerecht, een salade van gerookte eendenborst of gamba’s op oosterse wijze, werd gevolgd door een kopje uiensoep; het een nog smakelijker dan het ander.
Het kiezen van het hoofdgerecht kostte wat meer moeite. Wordt het een Hollandse biefstuk met roquefortsaus of een stoofpotje van verschillende soorten vis of toch het varkenshaasje met cognacsaus? Waar ook voor gekozen was, het smaakte de gasten uitstekend.
Het diner werd voor de een afgesloten met appel uit de oven met vanille roomijs, voor de ander met een bosvruchtenbavarois met rood fruit..


Bij het lezen alleen al moet het water haast in de mond lopen. De leerlingen, koks, horecamanagers, gastheren en –vrouwen hebben hun beste beentje voor gezet om hun gasten een voortreffelijk diner te serveren!  

Trudi van der Weijden

0575-451626 / 0616066571
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?