Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnemiddag wordt een feestje

img2440jpg

Een record-aantal gasten had de uitnodiging voor de tweede Zonnemiddag van het jaar aangenomen, honderd in totaal. Een legertje van 20 vrijwilligers zorgde voor hun natje en droogje.

Rita Oldenhave was uitgenodigd om de deelnemers die middag te vermaken. Dat kan met een gerust hart aan haar worden overgelaten: het werd een feestje! Verschillende keren werd er polonaise gelopen door de zaal.

Bekende Nederlandstalige liedjes werden afgewisseld met enkele Duitse schlagers. Onvermoeibaar was Rita in het zoeken èn vinden van gasten die de tekst in de microfoon mee wilden zingen. Alle gêne werd over boord gezet!
Zij sloot haar optreden af met het Wiekens volkslied. Eigenlijk onnodig te zeggen dat velen 't met haar meezongen.

Voor de vrijwilligers was het een verrassing dat zij werden uitgenodigd om naar voren te komen. Voor de twintig helpers was het podium te klein. Namens de gasten werden zij door Rita bedankt en dat werd onderstreept door een hartelijk applaus vanuit de zaal.

Het werk van de vrijwilligers zat er nog niet op. Zij voorzagen de gasten van stamppot, boerenkool en hutspot; hachee en worst werden erbij geserveerd. Verschillende malen werden de schalen bijgevuld, omdat het zo goed smaakte.

Foto’s: Jos Lohuis

Trudi van der Weijden

0575-451626
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?