Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gezamenlijke Kerstlunch

20221220131314jpg

na 2 jaar een lunchtasje nu weer samen aan tafel

Wat weer een gezelligheid! Zo'n kleine 80 Zonnebloemgasten gaven gehoor aan de uitnodiging om deel te nemen aan de Kerstlunch.
Wat 2 jaar lang niet mogelijk was door corona, werd nu met open armen ontvangen. Natuurlijk, ze waren blij met dat lunchtasje maar... velen zaten wel alleen aan tafel. En nu? Een en al vrolijkheid: samen kletsen, samen eten en drinken. 
De zaal zat dan ook lekker vol. Mede dankzij de sponsoring van AH van Etten en Bestaria konden we de gasten een lunch aanbieden waar ze geen cent voor hoefden te betalen.
Nadat iedereen een plaatsje had gevonden, opende Janny de dag en werd er ook even stil gestaan bij het zeer plotselinge overlijden van een trouwe vrijwilliger van onze afdeling: Aafke van Oosten. En ja, zoals altijd: het leven gaat door.
Daarna gingen medewerkers van de supermarkt en vrijwilligers rond met koffie/thee en een kerstkoekje. Een medewerker van de Bieb kwam een kerstverhaal voorlezen en het was dan ook muisstil in de zaal. Daarna werd hun "zin aan eten" weer even op een plezierige manier op de proef gesteld door een geweldig kerstoptreden van het kinderkoor De Welnootjes. En ook de Kerstman (Gert) was inmiddels gearriveerd. Tot ook weer grote vreugde bij de kinderen.
Wel kon men al vast genieten van een paar hapjes gemaakt door Linda en vervolgens werden de tafels gedekt.
Croissantjes, luxe plakjes brood. Beleg van zoet naar een lekker plakje kaas, ham en worst. Het was er allemaal. Het suikerbrood was een groot succes: "dat krieg'n we aanders nooit", klonk dan ook bij menig tafel. Klopt, want in de winkels is dit alleen maar als een groot brood te koop. Toen de eigenaar van Bestaria met grote dozen kroketten binnenkwam... was het helemaal feest.
"De kroketten gingen er in als zoete broodjes en het suikerbrood als zoete koek." Zowel de medewerkers van AH van Etten en de eigenaar van Bestaria kregen dan ook een warm applaus.
Tijdens het uitbuiken blikte Janny even terug op 2022 en Jan Klaas blikte vooruit naar 2023. 2022 Kan worden bijgeschreven als een zeer succesvol jaar ondanks dat de eerste 2 maanden nog niets mogelijk was. Maar daarna gingen de spreekwoordelijke "trossen los". 2023 Belooft wederom een mooie jaar te worden met een gevarieerd programma, en... we nemen weer geen zomerstop.
Wanneer je dan de mensen ziet genieten, besef je pas goed wat deze mensen de jaren van corona hebben moeten missen.
Als afsluiter nog even een drankje. Advocaatje met slagroom? Jammie, jammie.
Bij het weggaan kregen alle gasten nog een Kerststolletje mee naar huis en werd er een tasje met een stolletje en nog wat lekkers gebracht bij de gasten die niet aanwezig waren.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?