Sinterklaasmiddag

dsc00730jpg

Verslag en foto's van onze Sinterklaasmiddag op 10 december in Dorpshuis Avezathen

Hallo zonnebloempjes, hier het verslag van een hele leuke laatste activiteit van dit jaar.  Een gezellige middag met zo'n 90 ouderen en als verrassing kwam Sint en hij bracht ook nog 3 Pieten mee.

Waarom Sint nu pas bij ons kwam was omdat hij bij aankomst in Nederland op 19 november al zoveel pech had ondervonden, zoals een gezonken stoomboot en een kapot vliegtuig, en daardoor zo moe was na zijn verjaardag dat hij er een week vakantie aan had geplakt. Omdat Sint alles hoort en weet, wilde hij in zijn vakantie ons en de ouderen van de Zonnebloem bezoeken, dit viel in goede aarde bij iedereen.

Om 13.30 uur opende de voorzitter de middag met een welkom en mededelingen, daarna was er koffie en thee met speculaas. Om 14.00 kwam de Sint met zijn 3 Pieten.

Hij was blij om zo'n volle zaal te zien en hij voelde zich thuis bij deze leeftijdgenoten. Daarom had Sint voor iedereen een kado. Er moesten ook een paar dames bij de Sint komen want er was wat over hen te vertellen, dat was heel leuk. Ook zij kregen een kado maar ook een gedicht. In de pauze was er een drankje en de Pieten deelde pepernoten en de kadootjes uit.

Na het zingen van Sinterklaas liedjes ging Sint en zijn Pieten naar Spanje terug en gingen wij de tafels dekken voor onze traditionele stampotten: zuurkool, boerenkool en hutspot met worst en gehaktballetjes. Onze laatste activiteit van het jaar wordt altijd met stampotten afgesloten en weer had de familie van Dorpshuis Avezathen perfect gekookt. Het eten en het toetje lieten onze ouderen zich goed smaken.

Om 17.30uur was het tijd om af te sluiten en er was voor iedereen nog een chocoladeletter. De voorzitter bedankte alle gasten voor hun aa wezigheid en wenste ze fijne dagen en tot ziens in het nieuwe jaar. Daarna kwamen de taxibusjes en werden de gasten weer veilig thuis gebracht, het was een zeer geslaagde middag.

Ik sluit dit verslag met jullie een fijne Kerst te wensen en hopend op Vrede en een voorspoedig Nieuwjaar. We zien elkaar weer in het nieuwe jaar.

Lieve groeten Thea Verwaaijen.

Margot Griede

0610742531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?