Muziekmiddag

collagejpg

Onze invulling van het sinterklaasfeest.

Onze invulling van het sinterklaasfeest. Een aantal maanden geleden hebben wij besloten om Griet Wiersma te vragen voor onze muziekmiddag, de afsluitende “grote”activiteit van de afdeling Tytsjerksterdiel. Dat wij rekening moesten houden met een mooie opkomst was duidelijk, maar meer dan 95 gasten en daarnaast nog ca. 25 vrijwilligers die deze middag ook niet wilden missen. Al met al een afgeladen zaal vol, de Stryp in Burgum kan niet meer gasten bergen, zeker niet  wanneer gasten in een rolstoel zitten. De rollators waren verzameld in de hal, wat na afloop weer een puzzel bleek om de rollators aan de rechtmatige eigenaar te koppelen.

Griet had muziek fan eartiids geprogrammeerd en het bestuur had haar vooraf gevraagd om ook een aantal sinterklaasliedjes met ons te zingen.

Het programma verliep vlekkeloos, het ene mooie bekende nummer volgde het andere minder bekende nummer op.

Ook de verhalen tussendoor, uit het leven van een pake en beppe , waren herkenbaar:”No ’t wy pake en beppe binne komt in lytsbêrn ek by ús útfanhûs” sa seit Griet.  “Omdat wy in protte boartersguod ,út de tiid fan toen ús bêrn lyts wiene, bewarre ha, kaam no dat wer hiel goed fan pas, dus wy de souder op om dit boartersguod op te heljen. Ús lytsfaam spile der graach mei.
Toen har mem har wer ophelle seach se dat âlde boatersguod en sei  “wat moai, dêr ha ik eartiids in soad mei spile “. Oh seit ús lytsbêrn, wie mem toen ek by Pake en beppe útfanhûs. “

Ja dergelijke prachtige herinneringen heeft een ieder wel.

Helaas was Griet de Sinterklaas ferskes vergeten, wat natuurlijk heel erg jammer was. Toen ik haar daar na afloop op wees was haar reactie "Wat stom, blykstjinder, ik ha justerjûn de muzyk noch op ban festlein.

Ondanks dit kunnen wij terug zien op een heel geslaagde middag ,met warme sûkelarjemôlke , banketstaaf en pepernoten op tafel.

Na afloop van Griet haar optreden heeft het bestuur de nieuwe website vertoond en aangegeven dat de gasten daar verder over geïnformeerd zullen worden om hun familie of kennissen ook te kunnen laten weten hoe zij op de website kunnen kijken, en vooral terug kunnen kijken naar de activiteiten van de Zonnebloem afdeling Tytsjerksteradiel.

Antsje Belksma

058-8436772
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken