Regionale activiteit

collage-26-maart-2019jpg

“Meedoen is belangrijker dan winnen” een al eeuwen oude zegswijze, was voor onze gasten zeker van toepassing tijdens de spellenmiddag op 26 maart 2019.

 

“Meedoen is belangrijker dan winnen” een al eeuwen oude zegswijze, was voor onze gasten zeker van toepassing tijdens de spellenmiddag op 26 maart 2019.

Het bestuur van de afdeling Tytsjerksteradiel wordt wel eens aangesproken op het alsmaar organiseren van activiteiten in de hoofdplaats Burgum.

Daar de gemeente Tytsjerksteradiel een grote plattelandsgemeente is, waaronder ook de Trynwâlden vallen met de dorpen Ryptsjerk, Gytsjerk, Oentsjerk, Munein, Roodkerk en Aldtsjerk is , als proef, besloten om “dichter bij huis” een activiteit te organiseren , waarbij de gasten niet vervoer hoeven te regelen ( op een aantal na).

 

Meer dan 30 gasten ( van de ca 45 gasten die wij op papier hebben) waren aanwezig. Daarnaast zijn er ook een 7 tal nieuwe gasten aangemeld.

 

Via Hea, van omrop Fryslân, zijn wij voor oud- Hollandse spellen terecht gekomen bij Joukes oud Hollandse spellen uit Bolsward, die voor een hele redelijke prijs 11 spellen naar Oentsjerk bracht , de spellen opstelden en aan het eind van de middag weer keurig opruimden.

Na een kopje koffie, thee en een Petit-fourtje konden de 31 gasten het spellen circuit betreden , met allemaal een op naam gestelde score lijst.

Na ander half uur alle spellen te hebben afgewerkt, van relatief makkelijke spellen tot soms niet uit te voeren moeilijke spellen, werd de score opgemaakt. Wij hadden 1 prijs voor de beste van de middag, de andere 6 prijsjes zijn verloot onder de overige enthousiaste deelnemers.

Na afloop was er een glaasje, een advocaatje met of wat anders met een warme borrelhap.

 

Het bestuur zal, met de aanwezige vrijwilligers deze opzet evalueren, bij een positief oordeel willen wij een soortgelijke activiteit in Burgum en in Garyp organiseren.

 

Mede door een gift eind 2018 zijn deze extra activiteiten mogelijk gemaakt.

 

Sjerp Tolsma 

Namens bestuur van de Zonnebloem afdeling Tytsjerksteradiel. 

Antsje Belksma

058-8436772
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken