Brief voor de gasten uit Udenhout-Biezenmortel

 Beste gasten van de Zonnebloem Udenhout-Biezenmortel

“Jan Huygen in de ton met een hoepeltje erom, Jan Huygen…..”  U kent dit liedje allemaal vast wel. Ja,…… de ton viel in duigen. Zo vallen veel van onze activiteiten helaas dit jaar ook in duigen. Jammer, omdat we als afdeling juist dit jaar ons 25 jarig bestaan vieren. De landelijke  Zonnebloem bestaat al meer dan 70 jaar, maar in 1995 werd vanuit de parochie ziekengroep de afdeling Udenhout-Biezenmortel opgericht. En al 25 jaar verzorgen vrijwilligers veel activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Onze afdeling heeft bijna 100 gasten en 30 vrijwilligers, een afdeling waar we trots op zijn. Door de coronacrisis zijn een aantal activiteiten niet doorgegaan en we zijn ook nog onzeker over de komende tijd. Maar we vergeten u niet, daarom deze brief om u een hart onder de riem te steken en u te laten weten dat we aan u denken. Hoe de toekomst voor onze activiteiten er uit gaat zien weten we helaas niet. We moeten rekening  aan houden met de “anderhalvemetermaatschappij” en hopen dat er snel een vaccin komt.  Maar: “Wat in het vat zit verzuurt niet”. Spreekwoorden en gezegden kunnen onze gevoelens soms heel duidelijk maken. We hebben er enkele opgezocht die betrekking hebben op deze tijd.

Er is hoop, maar het blijft oppassen geblazen! We kunnen geen ijzer met handen breken en we moeten niet over een nacht ijs gaan! Maar…Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens! Eigen haard is goud waard! Ga niet bij de pakken neerzitten! Achter de wolken, schijnt de zon! Beter een goede buur, dan een verre vriend! Alles op zijn tijd! Na regen komt zonneschijn! We zijn even de kluts kwijt! De muren komen soms op je af! Maar het komt goed! Wie goed doet, goed ontmoet! We roeien met de riemen die we hebben! Je kunt er geen steek aan doen! Nu maar vaker een uiltje knappen! Geduld is een schone deugd! We zijn op de goede weg! Er zijn veranderingen op til! We laten ons niet uit het veld slaan! Laat de moed niet in uw schoenen zakken! Probeer er iets van te maken! Houd moed! U staat er niet alleen voor! De tijd zal het leren! Komt tijd, komt raad! En voor onze activiteiten geldt: Uitstel is geen afstel

Beste gasten en vrijwilligers we leven op dit moment in een bijzondere tijd waarin we elkaar minder zien, maar juist wel nodig hebben. In ons dorp zien we veel saamhorigheid en solidariteit. Als we als vereniging iets voor u kunnen betekenen doen we dat graag. U kunt ons bereiken op de bekende telefoonnummers. Binnenkort hoort u nog meer van ons!

 

Met hartelijke groet en blijf gezond.

De Zonnebloem afdeling Udenhout-Biezenmortel

 

 

 

Marjon Malgo

013-5114083
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk