Huldiging jubilarissen Zonnebloem Ureterp e.o

img3369jpg

Huldiging jubilarissen Zonnebloem Ureterp e.o

Lies v.d. Iest en Antje Berga werden tijdens de gezellige middag op 27 oktober jl. gehuldigd.  Marian Doorgeest prees hen allebei om hun grote betrokkenheid, enthousiasme en inzet.

Lies van der Iest Is al sinds september 1987 vrijwilliger van de Zonnebloem afdeling Ureterp e.o.  Deze afdeling is opgericht in november 1986. Lies is er dus bijna vanaf het begin bij.  Er zijn vele activiteiten waar Lies een bijdrage aan heeft geleverd, o.a. de winkelmorgen, koffieochtenden in Frieschepalen, de jaarlijkse lotenverkoop, de bootdagtochten, met een stand meehelpen op de braderie, bezoek aan de Orchideeënhoeve, meehelpen bij de “Gezellige middag”  en nog vele andere activiteiten. Lies, heeft zich altijd volledig ingezet in haar toenmalige woonplaats Frieschepalen, het bezoeken van gasten deed ze met veel plezier. Als er een activiteit werd georganiseerd, wist zij welke mensen uit Frieschepalen benaderd konden worden om deel te nemen.
Lies woont inmiddels een aantal jaren in Ureterp waar ze zich nog steeds inzet voor onze afdeling en doet nog mee aan tal van activiteiten. De vrijwilligersvergaderingen bezoekt ze trouw, dat wordt enorm gewaardeerd. Namens het bestuur van de Zonnebloemafdeling Ureterp e.o. kreeg Lies het waarderingsbeeldje met een mooi bos bloemen als dank voor haar 35 jarige inzet voor gasten en vrijwilligers binnen de Zonnebloem Ureterp e.o.

Antje Berga is in het najaar van 2012 benaderd om secretaris te worden bij de Zonnebloem afdeling Ureterp e.o.. Ze is meerdere keren herkozen als secretaris, maar op de jaarvergadering van 27 febr. 2019 kreeg ze er ongewild een taak bij. De toenmalige voorzitter was aftredend en niet herkiesbaar. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter had helaas nog geen opvolger opgeleverd, zodat Antje “tijdelijk” het stokje overnam. De jaren die volgden werd er intensief gezocht naar een nieuwe voorzitter. Antje heeft die jaren beide functies vervuld en haar best gedaan om dat zo goed mogelijk te doen. De activiteiten voor deelnemers en vrijwilligers gingen gelukkig gewoon door, etentjes, bootdagtochten, gezellige middagen en andere uitstapjes. Alles voorzien van informatie.
In februari 2022 heeft Antje het stokje overgedragen aan een ad interim bestuur.
Ze wilde wel graag vrijwilliger blijven bij de afdeling Ureterp e.o.
Antje zet haar nog steeds in voor de activiteiten en is trouw aanwezig op de vrijwilligersvergaderingen. Na 10 jaar inzet als vrijwilliger, maar speciaal als secretaris en waarnemend voorzitter kreeg Antje namens het bestuur en de nationale vereniging De Zonnebloem de zilveren speld met oorkonde en een mooi bos bloemen als dank voor haar 10 jarige inzet voor gasten en vrijwilligers binnen de Zonnebloem Ureterp e.o.

Na deze huldiging was er nog een gezellig samenzijn met vele gasten en vrijwilligers o.l.v. “leediedzjee”. Onder het genot van een hapje, drankje en leuke muziek werd er heerlijk gezongen en gedanst.

Het bestuur van de Zonnebloem, afd. Ureterp e.o

** eerste foto's huldiging Lies van der Iest (rechts op de foto)
** laatste foto's huldiging Antje Berga (rechts op de foto)

Marian Doorgeest

0624395412
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk