Mannen De Zonnebloem naar museum in Burgum

observeum-burgumjpg

Mannen De Zonnebloem naar museum in Burgum

De afdeling Ureterp e.o. van De Zonnebloem organiseert regelmatig activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Op de eerste zaterdag van oktober ging een groep mannen, vergezeld door begeleidende vrijwilligers, op een historische ontdekkingstocht in het Observeum in Burgum. Museum en Sterrenwacht zitten daar onder één dak.

Zo’n mannenuitstapje vraagt veel organisatie, want er moest natuurlijk vervoer worden geregeld. Het vertrekpunt was woonzorgcentrum De Lijte in Ureterp. De deelnemers en vrijwilligers van De Zonnebloem kregen een rondleiding in het Observeum, dat met veel aandacht voor de historie is ingericht. Ze maakten een reis door de geschiedenis:  de préhistorie en de Midden Steentijd , de Middeleeuwen en de Kloostertijd, portretten van mensen uit latere tijden en het werk van scheepsbouwer Hendrik Bulthuis. Het uitstapje werd door de deelnemers zeer gewaardeerd, maar er was geen tijd meer om ook de Sterrenwacht te bekijken.

De Zonnebloem afdeling Ureterp e.o. kondigt haar activiteiten aan in de plaatselijke informatiekanalen. Enthousiast geworden?
U kunt zich altijd opgeven wanneer u een fysieke beperking hebt en er graag eens uit wilt in gezelschap. Ook kan een vrijwilliger van De Zonnebloem mensen thuis bezoeken.

Marian Doorgeest

0624395412
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk