Zonnebloem Ureterp e.o. naar Museumplein in Grootegast

img-20230218-wa0018jpg

Zonnebloem Ureterp e.o. naar Museumplein in Grootegast

Vrijdag 17 februari  j.l brachten de gasten van De Zonnebloem Ureterp e.o een bezoekje aan het Museumplein te Grootegast.
10 Gasten en 4 vrijwilligers verzamelden om 13.30 bij De Lijte te Ureterp en vetrokken vanaf daar naar Grootegast. 
In het Museumplein vind je drie musea onder een dak.
Na het ontvangst met een kopje koffie brachten we een bezoekje aan De Museum drukkerij. We verbaasden  ons over het vele werk wat verzet moest worden om een boek, krant of folder te drukken in de tijd dat er nog geen computers en printers waren. Een heuse drukkerij uit het verleden, waar het ambacht werd gedemonstreerd.
Hierna gingen we kijken bij het Victory museum. Dit museum beeldt de geschiedenis uit rondom de bevrijding door de Canadezen van Noord-Nederland in 1945 met in het bijzonder de bevrijding van de provincie Groningen.
Ondertussen werd het tijd voor een tweede kopje koffie met appelgebak. Er werd gezellig gekletst over de dingen die de gasten hadden  gezien en de indrukken die waren op gedaan.
Daarna was het tijd voor het laatste museum. Het Legio Museum. We zagen een film over de geschiedenis van LEGO en bekeken een collectie van originele modellen.
Rond 16.30 uur sloten we ons bezoek af en werden de gasten door de vrijwilligers weer thuisgebracht.

Het was een geslaagd middagje uit.

Marian Doorgeest

0624395412
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk