Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ons verhaal , de Zonnebloem

recente publicatie april 2021

Met een klein gebaar helpen wij elkaar.

De Zonnebloem, ons verhaal

 

Al 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. Ook in de gemeente Stichtse Vecht met de dorpen, Breukelen, Loenen en Maarssen, en de gemeente de Ronde Venen met de dorpen Abcoude/Bambrugge, Vinkeveen/Waverveen, Mijdrecht en Wilnis/de Hoef. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijk beperking van alle leeftijden, een beperking mag immers nooit een belemmering te zijn. Honderden vrijwilligers zijn in al die dorpen zijn dagelijks actief. Zij zijn er met een klein gebaar, zij geven onze dorpsgenoten aandacht, d.m.v. een bezoekje, telefoontje, uitje of attentie en nog veel meer.

 

Juist voor mensen met een lichamelijk beperking en de ouderen, kan het moeilijk zijn om mee te gaan met de snelheid van de wereld om je heen. Je fysieke beperking kan je in de weg zitten. Je bent beperkt in je bewegingsvrijheid en afhankelijk van anderen. Je maakt minder plannen en ziet meer tegen dingen op, of je bent vaker alleen.

De Zonnebloem zet zich juist daarom in om een beetje meer warmte en samenzijn te brengen bij mensen die dat in onze maatschappij missen of niet meer zelfstandig kunnen vinden.

 

We zoeken contact en hebben tijd en aandacht. Zodra het weer mogelijk is organiseren wij uitstapjes, maken vakanties mogelijk en regelen goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Wij weten dat het belangrijk is om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.

 

De toenemende vergrijzing en een steeds verder terugtredende overheid zet de sociale en recreatieve zorg en aandacht onder zware druk. Juist nu in deze corona periode wordt dit gemis pijnlijk duidelijk en voelt iedereen dat het werk van alle welzijnsorganisaties in onze dorpen en kernen belangrijker dan ooit!

 

Genieten van het leven, is wat wij allen wensen én in willen bijdragen met dat kleine gebaar. Er kan immers zoveel meer dan je denkt.

Juist in deze tijd eenzamere tijd is er een beetje zijn voor elkaar zo belangrijk, de Zonnebloem helpt daarbij. Wij doen dan ook graag een oproep als onze dorpsgenoten om ons te steunen, om een beetje tijd en aandacht te geven via de Zonnebloem aan onze mede-dorpsgenoten.  Zeker nu met Corona, waarin wij het ‘samenzijn’ zo missen, zouden we allen een beetje tijd aan onze buurtgenoten kunnen geven, juist met een klein gebaar!

Of denkt u mijn buurvrouw of mijn moeder zou een beetje meer aandacht wel heel fijn kunnen vinden, weet ons dan ook te vinden. Ook dan is de Zonnebloem een prachtige organisatie om een beetje warmte te brengen.

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Hans Bantjes

0297-241472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?