Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Kijk- en Luistermuseum Bennekom

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 25 februari zijn we naar het Kijk- en Luistermuseum geweest met een kleine groep mensen uit Veenendaal.

Door: Wil van Wijk

Allereerst is ons van alles verteld over speeldozen, die in het begin draaiden d.m.v cilinders en klankkasten, daarna  is het ontwikkeld tot platen waarin gaatjes waren gemaakt, nog weer later zie je eigenlijk de voorloper van de jukebox, ook toen moest er al geld in. Sluitstuk was het kermisorgel, gelukkig staat dat normaal gesproken buiten op open terrein, het is echt oorverdovend in een gesloten ruimte.

Na de pauze met heerlijk gebak van de bakker in de Dorpsstraat, is ons nog van alles verteld en getoond over het textiel wat er werd gedragen, ook daar was de ontwikkeling en vooruitgang duidelijk  te zien.

Iedereen heeft er van genoten en vooral veel dingen herkend, van ouders of grootouders.

Complimenten aan de vrijwilligers van het museum, zij zijn enthousiaste vertellers, voor jong en oud.

Het was mijn eerste uitje als begeleider en ik vond het een geslaagde middag.

Tot de volgende keer!

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk