Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Bloesemtocht door de Betuwe

Zonnebloem afdeling

Met een bezoek aan De Weistaar in Maarsbergen.

Op 17 april zijn we naar De Weistaar, partycentrum, in Maarsbergen geweest. Hier werden we heel gastvrij ontvangen door een gastvrouw.

Eenmaal op onze plaatsen kregen we 'n lekker kopje koffie met heerlijk gebak.

Tijdens het tweede kopje koffie werd er een filmpje gedraaid over hoe kaas gemaakt wordt en waaraan je kan zien of het fabriekskaas is of zelfgemaakte kaas. Het was een leuk en leerzaam filmpje met daarbij voor iedereen 2 blokjes kaas, smullen dus.

Na het filmpje zijn we naar het "museumpje" gegaan dat tussen de zalen in ligt. Hier waren allemaal oude beroepen en klederdrachten met daar tussen  verstopte spreekwoorden en gezegdes. Deze moesten we zoeken, dit was heel gezellig en hillarisch.

Om 12 uur was het tijd voor de maatijd, lekkere broodjes die je kon beleggen en een heerlijke kroket, we hebben weer lekker zitten smikkelen. 

Om half twee werden we door de gastvrouw uitgezwaaid en gingen we met Dirk, onze vaste chauffeur van Noot busmaatschappij door de Betuwe rijden, waar de bloesem te zien was. We reden langs mooie plekken en kregen uitleg van Dirk. 

Om kwart over drie waren we weer bij het zwembad en hadden weer een heerlijke Zonnebloemdag gehad.

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk