Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Van Noppen Chocoladeatelier

Zonnebloem afdeling

Een gezellige dag vol zoete heerlijkheden!

Op vrijdag 6 mei werden de gasten om 10.15 uur verwelkomd bij de bus om gezamenlijk een fijne dag te hebben. Om 10.30 uur gingen we met 33 gasten en vrijwilligers op weg naar het chocolade atelier in Ridderkerk.
Via een mooie route door de Galgenwaard bereikten we om 11.45 uur het atelier.
In de gezellige ruimte aten we een overheerlijke lunch. De buiken zaten lekker vol en oh jee, de demonstatie moest nog beginnen!

De demonstratie was geweldig leuk gedaan en we zagen eerst een film over de cacaoboom in Kenia. Vervolgens zagen we hoe bonbons nu eigenlijk gemaakt worden, maar ja dan moet er ook geproefd worden en daar begon de proeverij. Mmm, de eerste bonbons werden heerlijk opgegeten. Toen kwam er weer een andere variant, die moest natuurlijk ook geproefd worden, dus alweer heerlijke bonbons de monden in.

Dat is hard werken en daar hoort natuurlijk koffie en gebak bij. Niet zomaar een gebakje, maar uiteraard chocoladegebak. Oh, waar laten we die?!
Het ene was nog heerlijker dan het andere en we snoepten er met ons allen heerlijk op los, wat een feestje.

Bertha de koe werd ook in chocolade gegoten en woog als het klaar was 3 kilo. Die kon ook gekocht worden. Na afloop, van de demonstratie kon er nog een aantal lekkernijen gekocht worden, wat ook volop gedaan werd.

Na een heerlijke dag werd de terugreis ingezet en gingen er 3 Bertha’s mee naar Veenendaal. Via de prachtige Betuwe route en met hele volle buiken kwamen we om 16.45 uur in Veenendaal aan. Iedereen heeft genoten, gelachen, gegeten en geshopt. Na een heerlijke warme, zonnige, gezellige, maar ook zeer zoete dag, gingen de gasten moe maar voldaan huiswaarts.

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk