Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Genieten in Kijkduin bij en in strandtent 14

Zonnebloem afdeling

Een prachtige dag aan zee met volop zon, strand en terras.

Met een groep van 37 mensen zijn wij dinsdag 13 juni naar Kijkduin geweest. Als je zoiets boekt in januari dan is het maar afwachten wat voor een weer het zal gaan worden, maar deze dag overtrof qua weer alles. Het had niet mooier gekund. Volop zon, een zacht briesje en zo’n 23 graden.

Het was een behoorlijk stukje rijden naar Kijkduin dus toen we er waren, wilden we maar wat graag de bus uit. Maar we waren te haastig, de bus moest nog iets verder de boulevard op. Dus allemaal weer de bus in, want dat laatste stukje was erg steil en met kinderkopjes, dus niet geschikt voor rolstoelen en rollators. Maar daar beneden stond dan ook het ontvangst comité van de ouderenbond op ons te wachten. Deze dag werd nl. georganiseerd door de ouderenbond en wij als Zonnebloem hebben daar op ingetekend.

De vrijwilligers van de ouderenbond die dag waren medewerkers van de ASN bank. Zij krijgen 1 dag per jaar “vrij” om zich in te zetten voor een maatschappelijk goed doel. Zij hebben de hele dag onze gasten en vrijwilligers van eten en drinken voorzien en ook gingen zij met onze gasten het strand op.

Natuurlijk was er eerst koffie met wat lekkers. Dat ging er wel in na zo’n lange rit. Daarna was er gelegenheid om met speciale rolstoelen met hele dikke banden het strand op te gaan. Daar hebben heel wat mensen gebruik van gemaakt. Ook was er een terras van beton op het strand waar de mensen zelf naar toe konden lopen en heerlijk van het uitzicht, de zon en de zee konden genieten.

Natuurlijk was er ook een heerlijke lunch, een muzikale lunch nog wel. Er was een accordeonist die het geheel nog leuker maakte. En deze accordeonist was tevens de eigenaar van een juttersmuseum iets verderop in de duinen. Speciaal voor ons heeft hij het museum nog open gedaan. Er zijn na de lunch vooral een paar vrijwilligers naar toe geweest.

Na de lunch was er nog tijd voor strand, zon en terras. Een advocaatje op het eind maakte de dag compleet. Jammer genoeg ging er op het eind toch nog iets mis. Een van onze gasten was wat duizelig en naar geworden is daardoor gevallen met een flinke blauwe pijnlijke arm als gevolg.  Bij navraag de volgende dag, ging het gelukkig goed met haar.

Rond 3 uur was het weer tijd om in de bus te stappen en huiswaarts te gaan. Dat ging minder snel dan gehoopt, want er was nogal wat file leed onderweg.  Volgens mij was iedereen moe, een beetje bruin en zeer voldaan na deze prachtige dag. 

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk