Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kersen eten bij de Kersenhut

Zonnebloem afdeling

Een kersenboomgaard met daarbij een museum, een landwinkel en een gelegenheid om koffie te drinken.

En weer was het prachtig weer tijdens een uitje van de Zonnebloem. Dit keer ging het uitje naar Cothen. Naar de Kersenhut.

De weg ernaar toe was al een belevenis. Chauffeur René nam de toeristische route. Die route ging via Amerongen, Leersum en vandaar helemaal binnendoor naar Cothen. Onderweg wist hij ook nog een hoop te vertellen. Spannend/ leuk werd het nog toen we op een heel smal weggetje een grote vrachtwagen als tegenligger kregen. Geen probleem voor onze chauffeur, maar het was centimeterwerk.

Aangekomen in Cothen werden we al opgewacht door twee enthousiaste medewerkers van de Kersenhut. Zij hielpen ons naar een grote tent waar we koffie en heerlijk kersengebak kregen. Tijdens de koffie kregen we uitleg over het ontstaan van de Kersenhut, het museum en natuurlijk over de kers.

Na de koffie zijn we in groepjes van ongeveer 9 mensen onder begeleiding het museum in gegaan. Daar kregen we o.a. een film te zien over het wel en wee van een boomgaard gedurende een jaar. En hoe de handel in vroeger tijd ging. En zelfs was er een veiling ruimte waar we zelf handel mochten drijven. Al met al een heel leuk museum.

Na dit stukje cultuur stond er een heerlijke boeren lunch voor ons klaar. Lekkere broodjes met heerlijke vruchtensappen.

Na de lunch was er nog gelegenheid om rond te lopen, naar de landwinkel te gaan of heerlijk in de boomgaard te zitten. En dat laatste deden de meesten van ons. Het was ook zulk heerlijk weer.

De terugreis verliep voorspoedig en ook toen wist chauffeur René ons weer wat leuke wetenswaardigheden te vertellen. Bij het afscheid kreeg iedereen nog een half pondje kersen mee naar huis. Al met al weer een succes volgens mij. Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord :-)

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk