Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Kersen eten bij de Kersenhut

Zonnebloem afdeling

Een kersenboomgaard met daarbij een museum, een landwinkel en een gelegenheid om koffie te drinken.

En weer was het prachtig weer tijdens een uitje van de Zonnebloem. Dit keer ging het uitje naar Cothen. Naar de Kersenhut.

De weg ernaar toe was al een belevenis. Chauffeur René nam de toeristische route. Die route ging via Amerongen, Leersum en vandaar helemaal binnendoor naar Cothen. Onderweg wist hij ook nog een hoop te vertellen. Spannend/ leuk werd het nog toen we op een heel smal weggetje een grote vrachtwagen als tegenligger kregen. Geen probleem voor onze chauffeur, maar het was centimeterwerk.

Aangekomen in Cothen werden we al opgewacht door twee enthousiaste medewerkers van de Kersenhut. Zij hielpen ons naar een grote tent waar we koffie en heerlijk kersengebak kregen. Tijdens de koffie kregen we uitleg over het ontstaan van de Kersenhut, het museum en natuurlijk over de kers.

Na de koffie zijn we in groepjes van ongeveer 9 mensen onder begeleiding het museum in gegaan. Daar kregen we o.a. een film te zien over het wel en wee van een boomgaard gedurende een jaar. En hoe de handel in vroeger tijd ging. En zelfs was er een veiling ruimte waar we zelf handel mochten drijven. Al met al een heel leuk museum.

Na dit stukje cultuur stond er een heerlijke boeren lunch voor ons klaar. Lekkere broodjes met heerlijke vruchtensappen.

Na de lunch was er nog gelegenheid om rond te lopen, naar de landwinkel te gaan of heerlijk in de boomgaard te zitten. En dat laatste deden de meesten van ons. Het was ook zulk heerlijk weer.

De terugreis verliep voorspoedig en ook toen wist chauffeur René ons weer wat leuke wetenswaardigheden te vertellen. Bij het afscheid kreeg iedereen nog een half pondje kersen mee naar huis. Al met al weer een succes volgens mij. Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord :-)

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk