Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Panda's kijken in Ouwehands Dierenpark

Zonnebloem afdeling

Op de dag dat de eerste officiële herfststorm over ons land raasde, zijn wij met 600 mensen van de Zonnebloem afdeling Rijn en Heuvel naar dierentuin Ouwehands in Rhenen geweest.

En ja, het was nogal onstuimig, maar het was droog en zelfs de zon was zeer regelmatig aanwezig.

Met zoveel mensen naar de dierentuin vergt heel wat voorbereidingen, maar daardoor verliep alles prima. Wij als Zonnebloem Veenendaal zaten in de eerste groep en werden om 10 uur in het jungle restaurant verwacht. Daar stond de koffie met vlaai voor ons klaar.

Na de koffie naar de zeeleeuwenshow (lekker overdekt). Dat was nog heel wat passen en meten met al die rolstoelen en rollators, maar uiteindelijk zat iedereen op een goede plek. Tot aan de lunch om 12 uur was er tijd om rond te lopen. Tijdens de lunch (broodjes met natuurlijk een kroket) waren er een paar speciale gasten aan het woord. De burgemeester van Rhenen, de nieuwe voorzitter van de Zonnebloem en de nieuwe voorzitter van de dierentuin waren allen aanwezig om ons even toe te spreken.

Na de lunch was het tijd om Xing Ya en Wu Wen te bezoeken. De twee panda’s die voor enkele jaren in Rhenen mogen wonen. Dat was toch wel bijzonder, zeker als je bedenkt dat er niet zoveel van zijn. Susan vertelde dat het vrouwtje maar drie dagen per jaar vruchtbaar is en dat ze alleen dan bij elkaar zullen worden gezet.

Hierna was het officiële gedeelte voorbij en mocht iedereen zijn eigen gang gaan. Rond 17 uur gingen de laatste Zonnebloemgasten huiswaarts.

Deze mooie dag voor meer dan 600 deelnemers (gasten en vrijwilligers) van de Zonnebloem is mogelijk gemaakt door sponsoring van de Rabobanken uit deze regio, het Elise Mathildefonds, de sponsoring van een golfkarretje voor vervoer ter plaatse door DIVACO uit Wijk bij Duurstede, een bijdrage van de Zonnebloem Regio Rijn & Heuvel én extra korting op de arrangementsprijs door Marcel Boekhoorn.

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk