Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Met de Museum Plusbus naar het Openluchtmuseum

daar-bij-dide-molen-1jpg

Dit jaar waren we als Zonnebloem weer ingeloot om met de Museum Plusbus op pad te gaan. Deze keer naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

De Museum Plusbus is een initiatief van de Bank Giro Loterij. Zij maken het mogelijk voor ouderen om een keer naar een museum te gaan. Hulde hiervoor.

We waren met een aardige groep op pad. En omdat er veel mensen in de rolstoel zaten, waren er ook veel vrijwilligers nodig. Er waren zelfs vrijwilligers van buiten de Zonnebloem mee. Heel veel dank daarvoor.

Naar het Openluchtmuseum dus. Wat is dat toch een leuk museum. Je kunt er uren doorbrengen en dan heb je nog niet alles gezien. Na de koffie werden we gesplitst en gingen we met een gids op pad. We zijn o.a. in een paar oude boerderijen geweest. De boerinnen waren 'thuis''en zij wisten heel veel te vertellen over de boerderij en de tijd van toen. De andere groep heeft van alles gehoord over de molens die daar staan.

Voor sommige deelnemers was het een feest van herkenning. Er kwamen bij sommige dames verhalen los over vroeger.

Na de lunch was er een uurtje tijd om zelf rond te lopen en rond te kijken. Er reed ook een oud trammetje rond waar sommigen gebruik van hebben gemaakt.

Het was een erg leuke dag en dat was niet alleen aan het museum en het gezelschap te danken. Het was namelijk zomers warm. En dat op 9 oktober. Het was heerlijk genieten daar in het zonnetje.

Met de Plusbus gingen we weer terug naar Veenendaal. Het was weer een geslaagd uitje, afgaande op de reacties.

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk