Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

BOSWANDELING

20190802155709jpg

Naar het Leersumse Veld

 

Vrijdag 2 augustus zijn wij als Zonnebloem Veenendaal en Rhenen naar bezoekerscentrum het Leersumse Veld van Staatsbosbeheer geweest. Een hele leuke, leerzame en lekkere middag.           

We hadden natuurlijk gehoopt heerlijk in de buitenlucht te kunnen zitten, maar aangezien de regen met bakken uit de hemel kwam was er binnen ruimte gemaakt. Na ontvangst met koffie en wat lekkers kwam ons ter ore dat er een jarige in ons midden was. Met de hele groep hebben we haar toegezongen. De sfeer zat er toen meteen goed in.

Ondanks de flinke regenbuien is een dappere groep deelnemers en vrijwilligers toch met de boswachter op pad gegaan. Gekleed in regencapes of lopend onder de paraplu was het toch prima te doen. Of zoals een deelnemer zei, het had wel wat spannends!

Sinds kort is er in het Leersumse veld een pad voor minder validen. Boswachter Corien Koreman heeft zich hier persoonlijk hard voor gemaakt. Een heel mooi rondje om te lopen en prima te doen met de rolstoel dus.  Omdat het nu zo regende, hebben wij het rondje vandaag wat aangepast.

De boswachters hebben ons een stuk wijzer gemaakt. Zo zagen we zeer verse sporen van reeën. Zeer waarschijnlijk staken ze net het pad over toen wij met de rug naar hun toe stonden om te luisteren. Ook de ongenode gasten die van over de grenzen binnen zijn gedrongen kwamen ter sprake. Zoals bv de Japanse Duizendknoop. Een plaag, ook in de Leersumse bossen. Ook zitten er veel dassenburchten in het Leersumse veld. Helaas zie je die nooit, want het zijn nachtdieren.                           

De achterblijvers bleven bij boswachter Corien Koreman en zij had voldoende interessants te vertellen en te tonen zodat ook zij zich uitstekend vermaakten.

Na het actieve en informatieve gedeelte was er een heerlijke barbecue. Cateraar Ocuisine heeft dit perfect voor ons klaar  gemaakt. Gelukkig was het ondertussen ook droog geworden, dat maakt een en ander toch net iets leuker.

Geweldig was de verzorging door de boswachters van Staatsbosbeheer en door de geweldige cateraar Ocuisine die voor de heerlijke barbecue heeft gezorgd. Wij hebben een geweldige middag gehad.

Ina Jansen

0318-512460
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk