Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gemeentemuseum in Den Haag met deze Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de veertien deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. De bus wordt volledig gesponsord door de deelnemers aan de BankGiroloterij.

Op woensdag 13 maart heeft een dertigtal gasten en enkele vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Vianen een bezoek gebracht aan het Gemeentemuseum in Den Haag met deze Museum Plus Bus.

Na een rondrit door Den Haag, onder andere langs ’t Torentje, de Hofvijver, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis, arriveerde de bus bij het museum. In het ernaast gelegen café werd een lunch genuttigd en daarna stonden er drie gidsen klaar voor een rondleiding in de Gemeentemuseum. De groep werd in drieën gesplitst en iedere groep ging met een gids op pad. Iedereen kreeg een koptelefoon op en kon dus goed volgen wat de gids vertelde.

In het museum waren, naast de uitgebreide vaste collectie, twee bijzondere tentoonstellingen te zien: foto’s van Erwin Olaf, onder andere die van de koninklijke familie, en exclusieve jurken van vrouwelijke ontwerpers. De gidsen hadden elk hun eigen accenten. Ze waren stuk voor stuk erg kundig en wisten hun kennis duidelijk en op een prettige manier over te brengen.

Tijdens de één uur durende rondleiding kregen de deelnemers ook een indruk van het prachtige gebouw. Na afloop was er voor iedereen nog de gelegenheid om zelf rond te kijken in het museum. Sommigen hebben dat gedaan, anderen gaven de voorkeur aan een drankje in de fraaie wintertuin.

Toen iedereen moe maar voldaan weer in de bus zat, zette de bus weer koers richting Vianen.

Een prachtige dag met dank aan iedereen die deze dag (financieel) mogelijk heeft gemaakt!

 

Harry Heerkens

0347-779283
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?