Museum bezoek

Op een zonnige dag gezellig met onze gasten uit met de bus naar Barneveld.

Pluimvee museum Barneveld.

Op 25 mei 2016 zijn we met onze gasten naar het Pluimvee museum in Barneveld geweest. Hoe septisch het ook moge klinken maar daar was heel wat te leren voor iedereen en ook een heleboel te zijn en bijzondere ervaringen te beleven. Toen we in Barneveld aan kwamen hebben we onze gasten een uitgebreide Barneveldse lunch aan geboden met een EI want we waren immers al in het Pluimvee museum. Na de lunch werden de gasten en vrijwilligers in drie groepen verdeeld voor de rondleiding door het museum. Er was duidelijk voor iedereen wat te leren, zo was de geboorte van een kuiken in beeld gebracht van het ei tot een kuiken. Er stonden broedmachines waar de eieren in uitgebroed werden en een transparante kast waar dit in te zien was. Tot groot genoegen van de gasten kregen ze allemaal een kuikentje in handen met daarbij de mededeling dat als de handen warm genoeg waren het kuikentje in slaap zou vallen in de hand van de gasten. Dat gebeurde ook bij meerdere gasten. Ook werdt voor velen eindelijk de vraag beantwoord wat er eerder was, de kip of het ei en het antwoord is de kip. Er is nog nooit iemand geweest die een ei een kip heeft zien leggen wel anders om dus is dat misterie opgelost. Na de rondleiding konden de gasten een souvenier kopen maar werd er verzocht daar nog even mee te wachten en mee te gaan naar de veiling zaal waar een veiling na gespeeld werd met de gasten als kopers. Er werden eieren, boeken, theedoeken, bekers, bordjes en advokaat geveild tegen heel lage prijzen en voor de gasten werd het al snel een sport om op het juiste moment te drukken op de knop de zij voor zich hadden wat regelmatig in een lach salvo uitkiep. Kortom de bus stond om half vijf voor het museum waar de gasten het geweldig naar de zin hebben gehad, en blij maar voldaan weer instapte voor de reis terug naar huis.

Aan deze activiteit hebben ook gasten van onze collega afdeling Leidschendam/Stompwijk deel genomen die ook genoten hebben. Via deze weg danken wij de afdeling voor het brengen van hun gasten om de activiteit door te kunnen laten gaan. Ook een woord van dank naar hun vrijwilligers en hun bestuur voor de prettige samenwerking tussen beide afdelingen.

 

 

Sandra Smits

070-3874695
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals