Kerstfeest

Jaarlijkse kerstfeest viering met onze gasten

Op vrijdag 16 december 2016 heeft de afdeling Voorburg/Esseloo haar jaarlijkse kerstviering gehouden. In een warme gemoedelijke sfeer werder de gasten ontvangen in de zaal waar de middag gehouden werd. Dit jaar was dat op onze nieuwe locatie bij onze vrienden van Sport Forum Voorburg aan de Pr. Bernhardlaan 242 te Voorburg. Na de opening door de vice-voorziter en het uitspreken van een kerst overdenking werd de middag luister bij gezet door het Voorburgs Operakoor die een skala van kerst liederen ten gehoren bracht. Zoals te doen gebruikelijk werdt het optreden na enkele samenzang nummers en koornummers afgesloten met het Ere Zijt God in den Hoge. Voor het lied ingezet werd is aan de aanwezigen gevraagd om van hun stoel te komen om samen met het koor en de vrijwilligers het lied te zingen wat natuurlijk gedaan werdt. Na een hapje en een drankje was het al snel tijd om weer naar huis te gaan en alle gasten gingen voldaan en blij weer huiswaarts bedolven onder de beste wensen voor het nieuwe jaar dat aanstaande is. Bij vertrek kreeg iedereen een door de vrijwilligers gemaakte kerst attentie mee naar huis.

 

Voor hen die niet aanwezig waren of konden zijn staat hieronder de overdenking uitgesproken op 16-12-2016.

 

Enkele gedachten voor deze tijd rond Kerst en Oud&Nieuw.

Het is belangrijk om je te realiseren dat niet iedereen uitkijkt naar de feestdagen.

Sommige mensen worden niet omringd door prachtige grote gezinnen. Sommigen ook onder ons hebben problemen tijdens deze periode, en we ervaren grote droefheid, als we denken aan de geliefden die nu niet bij ons zijn.

Voor velen is het hun eerste Kerst zonder een bepaalde geliefde, en vele anderen verloren dierbaren tijdens de Kerst periode.

Veel mensen hebben niemand om deze tijd mee door te brengen en worden overmand door eenzaamheid. We hebben nu allemaal zorgzame, liefdevolle gedachten nodig.

Mag ik een ieders vrienden vragen, om waar je ook bent, om een teken van steun, aan allen met eenzaamheid problemen, in de strijd met de gezondheid, of problemen met werk, of andere zorgen hebben en zo weten dat iemand daar om geeft. Doe het voor ons allemaal, want niemand is immuun.

Met deze gedachten in het achterhoofd wil ik deze overdenking afsluiten Wij hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten op een van onze activiteiten. Wij de vrijwilligers van de afdeling Voorburg/Esseloo wensen u allen een gezegend en zalig kerstfeest toe.

 

Sandra Smits

070-3874695
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals