60 JAAR DE ZONNEBLOEM IN WAGENINGEN

Zonnebloem afdelingsnieuws

60 jaar Wageningse Zonnebloem

Ongeveer 100 gasten, vrijwilligers en genodigden waren aanwezig bij het 60-jarig jubileum van de Wageningse Zonnebloem. Na een welkomstwoord van voorzitter Nelly Groothuis, opende burgemeester Geert van Rumund de middag met een terugblik naar het prille begin. Het was een Wagenings initiatief. In de jaren vijftig gaven de heren van Caritas ( van de RK kerk) te kennen dat er mensen waren die een bezoekje nodig hadden. Zij vroegen hun dames om deze taak op zich te nemen. Al gauw vond men dat er ook een kleine attentie bij hoorde. Met Kerst werd er een grote mand achter in de kerk gezet. In 1957 sloot men zich aan bij de Zonnebloem.

De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers en was zichtbaar tevreden met een goed functionerende Zonnebloem vereniging in zijn gemeente.

Toen was het de beurt aan de jeugd: de leerlingen van de Harmonie o.l.v. Bert Baggermans speelden een prachtig samengesteld programma. Marianne de Pagter van dansschool MGDance trad op met leerlingen vanaf 5 jaar. Als kleine stuiterballetjes huppelden ze over het toneel. Het was vertederend om te zien. Vijftien 60-plussers van de line-dance groep van Ria Boerman lieten zien dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn.

Tussendoor was er tijd voor een hapje, drankje en praatje.

Het feest werd financieel mogelijk gemaakt door het Wagenings Nut. Zij ondersteunen onderwijs, cultuur en maatschappij.

Gerda Overdijkink

0612684338
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken