Lustrum

lustrumvlagjpg

Op 1 april viert de afdeling Warmond het 55-jarig bestaan van de Zonnebloem.

Bijna onmerkbaar verstrijkt de tijd. Maar bij het doorspitten van het verleden van de Zonnebloem stuitte de nieuwe secretaris op de oprichtingsdatum van de Zonnebloemafdeling in Warmond: 1 april 1967.

Dat is nu dus precies vijf-en-vijftig jaar geleden! Dat de Zonnebloem er toen anders uit zag dan nu wordt wel duidelijk uit het volgende fragment: “Een afgeladen bus vol Zonnebloemgasten zette koers naar de Veluwe voor een uitgaansdag. Omdat de animo zeer groot was, konden helaas niet alle belangstellenden mee.” Zoveel gegadigden kent de Warmondse afdeling niet meer, dus die bus krijgen we niet meer vol.
Sinds het sluiten van de verzorgingshuizen Liduina en Mariëngaerde is de Zonnebloempopulatie gehalveerd. Van grote gezamenlijke activiteiten is de Zonnebloem overgeschakeld naar vooral kleinschaligheid. Koffiebijeenkomsten, spelletjesmiddagen, bloemschikken of een uitstapje met de strandrups voor tien personen behoren nu tot de jaarlijkse activiteiten. Met elkaar lunchen of  gezamenlijk dineren staat gelukkig ook nog op het programma. Dat de deelnemers van de activiteiten genieten, is voor de vrijwilligers meer dan genoeg reden om door te gaan met het organiseren van gezellige dagen. Gelukkig dragen de plaatselijke ondernemers graag hun steentje bij, door te sponsoren in de vorm van een financiële gift, of een cadeautje. Daarom is het mogelijk om binnenkort met elkaar te genieten van een High Tea om het lustrum te vieren. De Zonnebloem drijft op de vrijwilligers. Het is in deze tijd wel moeilijker om nieuwe vrijwilligers te krijgen dan vijf-en vijftig jaar geleden. Vorige week werd bekend gemaakt dat een onderzoek had uitgewezen dat 40 procent van de Nederlanders vrijwilligerswerk doet. Dat is een heel mooi aantal! Toch doet de Zonnebloem graag een beroep op die andere zestig procent. Vrijwilligerswerk is wederkerig: je mag iets betekenen voor je medemens, en je haalt er zelf veel voldoening uit. Meld je aan bij de voorzitter van de Zonnebloem, Egbert van der Weide, en maak een dorpsgenoot met een lichamelijke beperking blij: 06-12546068.

Contact

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk