Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Lustrum

lustrumvlagjpg

Op 1 april viert de afdeling Warmond het 55-jarig bestaan van de Zonnebloem.

Bijna onmerkbaar verstrijkt de tijd. Maar bij het doorspitten van het verleden van de Zonnebloem stuitte de nieuwe secretaris op de oprichtingsdatum van de Zonnebloemafdeling in Warmond: 1 april 1967.

Dat is nu dus precies vijf-en-vijftig jaar geleden! Dat de Zonnebloem er toen anders uit zag dan nu wordt wel duidelijk uit het volgende fragment: “Een afgeladen bus vol Zonnebloemgasten zette koers naar de Veluwe voor een uitgaansdag. Omdat de animo zeer groot was, konden helaas niet alle belangstellenden mee.” Zoveel gegadigden kent de Warmondse afdeling niet meer, dus die bus krijgen we niet meer vol.
Sinds het sluiten van de verzorgingshuizen Liduina en Mariëngaerde is de Zonnebloempopulatie gehalveerd. Van grote gezamenlijke activiteiten is de Zonnebloem overgeschakeld naar vooral kleinschaligheid. Koffiebijeenkomsten, spelletjesmiddagen, bloemschikken of een uitstapje met de strandrups voor tien personen behoren nu tot de jaarlijkse activiteiten. Met elkaar lunchen of  gezamenlijk dineren staat gelukkig ook nog op het programma. Dat de deelnemers van de activiteiten genieten, is voor de vrijwilligers meer dan genoeg reden om door te gaan met het organiseren van gezellige dagen. Gelukkig dragen de plaatselijke ondernemers graag hun steentje bij, door te sponsoren in de vorm van een financiële gift, of een cadeautje. Daarom is het mogelijk om binnenkort met elkaar te genieten van een High Tea om het lustrum te vieren. De Zonnebloem drijft op de vrijwilligers. Het is in deze tijd wel moeilijker om nieuwe vrijwilligers te krijgen dan vijf-en vijftig jaar geleden. Vorige week werd bekend gemaakt dat een onderzoek had uitgewezen dat 40 procent van de Nederlanders vrijwilligerswerk doet. Dat is een heel mooi aantal! Toch doet de Zonnebloem graag een beroep op die andere zestig procent. Vrijwilligerswerk is wederkerig: je mag iets betekenen voor je medemens, en je haalt er zelf veel voldoening uit. Meld je aan bij de voorzitter van de Zonnebloem, Egbert van der Weide, en maak een dorpsgenoot met een lichamelijke beperking blij: 06-12546068.

Contact

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk