Prachtige herfsttintentocht en lekkere pannenkoeken

img2784jpg

Op dinsdag 16 oktober ging de afdeling Warnsveld met een groep van 33 deelnemers en 6 vrijwilligers met 'n bus op herfsttintenjacht. Na afloop een heerlijke pannenkoek, drinken en een lekkere ijscoupe

De 33 deelnemers konden bij sporthal de Kei in de Groen-Grijs bus stappen onder het oog van een heerlijke zon. We troffen het: een echte Indian Summer.  Zon, lekkere temperatuur en weinig wind. In eerste instantie was de tocht gepland om o.a. over de Holterberg te gaan. Vanwege de droogte was de heide niet in bloei, maar grotendeels bruin. Dus hebben we besloten om een 9-kastelen route te nemen. Een voormalige gids van de VVV uit Vorden was met ons mee voor de nodige uitleg over de kastelen, omgeving en natuur. Via Warnsveld, door een aantal bomenlanen, langs het Veldese bos richting Vorden. Direct al genieten van de mooie verkleuringen o.a. de beuk en de nu roodkleurige Amerikaanse eik. Onderweg naar Vorden al direct de nodige landhuizen en voormalige kastelen met in Vorden het standbeeld van dichter Staring. Daarna door het bos richting naar kasteel Hackfort. Via Wichmond en de bossen aldaar weer richting Vorden, Linde-kasteel Wientjesvoort, kasteel Vorden, Kranenburg met zijn mooie kerk en heiligenbeelden, kasteel Onstein (eigenaar en bewoner de familie Melchers, ook eigenaar van museum More te Gorssel en Ruurlo), kasteel Het Medler, kasteel en tuinen van Wiersse richting Ruurlo. In Ruurlo natuurlijk museum More, het prachtig gerestaureerde  kasteel huize Ruurlo. Veel van de kastelen zijn de afgelopen decennia als gemeentehuis in gebruik geweest. Momenteel zijn de meeste kastelen eigendom van het Gelders Landschap.  De gehele tocht ging door prachtige landerijen, langs en deels door bossen, over veel wegen met mooie bomenrijen. We hebben echt alle kleuren die de natuur kon bedenken wel gezien. Aansluitend naar de Heikamp in Ruurlo voor drankjes, een heerlijke gevulde pannenkoek en een mooie wekfles met lekker ijs en slagroom na. Daarna met z’n allen weer naar Warnsveld/huis. Al met al is het weer een hele middag en klein deel van de avond genieten geweest.

Voor meer foto’s klik dan hier.

Theo Meurs

0575522730
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals