Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Toneel door toneelclub BeZet

Zonnebloem afdeling

Een gekkenhuis in het ziekenhuis

Toneelgroep BeZet is de toneelvereniging uit Werkhoven. Ieder jaar brengen zij een toneelstuk en dit jaar 2 speciale middagen voor de Zonnebloem.

Locatie: De Kersepit (Wim Oskams fruit, Werkhovenseweg 19a, Werkhoven). 

Normaal een fruitschuur, die helemaal omgebouwd is voor deze gelegenheid tot theater en aangepast voor onze doelgroep!

Een  hilarische gebeurtenis in het ziekenhuis. Goed gespeeld, vol enthousiasme gebracht. Een middag waar volop werd genoten!

Hieronder een beschrijving van het stuk.

"Het is een leuk stuk in drie bedrijven", vertelt Ineke van Loenen. "Het is geschreven door Wilma Renes-Leertouwer. In het Catharijne ziekenhuis heerst chaos. Wegens plaatsgebrek - als gevolg van een verbouwing - wordt zaal 13 in gebruik genomen. Een zeer verouderd hok, zonder faciliteiten. De een na de andere verpleegkundige meldt zich ziek en hoofdzuster Reina moet zich zien te redden met de verwijfde broeder Ernst-Paul en de sullige en trage zuster Bep. Uit nood vraagt zij de twee interieurverzorgsters Janny en Ilona te helpen als verpleegster. Dan vult de zaal zich met patiënten. Meneer Cohen, net van de OK is, zeker het 1ste bedrijf geen moeilijke patiënt. Meneer Kuypers daarentegen is veeleisend en misschien ook niet de patiënt waar hij zich voor uitgeeft. Mevrouw Visser is lief, maar slechthorend. En dat is niet altijd even makkelijk. Het plekje bij het raam is bij iedereen geliefd en zorgt daardoor ook nog wel eens voor verwarring. Gelukkig maakt dokter Bouwer regelmatig zijn ronde over zaal 13. Maar of de patiënten daar nu zo veel beter van worden…?"

Mariëtte Huisman

0343551756
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk