Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rondleiding in voormalig klooster, nu Samaya in Werkhoven

Zonnebloem afdeling

Wij zijn op de koffie geweest en er werd er enthousiast verteld door voormalig klooster zuster Josephine Boevé. Lees hieronder hoe deze ochtend werd ervaren.

GODS WERKHOF: een bijzonder gebouw met een bijzondere geschiedenis

Op donderdag 19 mei hebben heeft de Zonnebloem Werkhoven met 19 gasten en 6 vrijwilligers een rondleiding gemaakt door Gods Werkhof.

Wij werden hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee.

Priorij Gods Werkhof is het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd (1960) naar de oude richtlijnen van de Katholieke kerk.

In 2008 kreegt het gebouw de status van gemeentelijk monument.

Josefien Boevé, een direct betrokkene verzorgde de rondleiding door het voormalig slotklooster.

Aan de hand van foto's en details in het gebouw wordt een beeld geschets vanaf het leven van de zusters achter slot tot en met het huidige gebruik.

De naam Samaya komt uit het Sanskriet en betekent plek van ontmoeting. In zijn oorspronkelijke betekenis wil dat zeggen ont-moeten. Niet moeten in relatie met alles wat er is, met al het zichtbare en onzichtbare in de natuur, in de mensen om je heen en in jezelf. Het woord Samaya is in taalkundige zin de oorsprong van ons Nederlandse woord "samen"

De gasten hebben genoten van de mooie gebouwen en tuinen en vonden het allemaal een ochtend die de moeite waard was.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Mariëtte Huisman

0343551756
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk