Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Ziekendag 2017

Zonnebloem afdeling

15 september jl gezellige middag i.v.m. Ziekendag met als gast spreker Ton Oudshoorn.

Op deze middag was Ton Oudshoorn uit Almere bij ons te gast. Hij heeft twee grote hobby's, muziek en vogels en heeft een studie verricht naar de rol van vogels in de muziek.
De vogelzang is in de loop der eeuwen een geliefde inspiratiebron voor componisten van klassieke en popmuziek geweest. Veel bekende en minder bekende componisten hebben de zang van vogels op de een of andere manier in hun composities verwerkt. Tot in de twintigste eeuw deden ze dit via muziekinstrumenten. (bijv. de koekoek in de Vier Jaargetijden van Vivaldi) Later werden ook geluidsopnamen in hun composities verwerken. (Bijv. The Beatles in Blackbird) Bekende DJ maken ook gebruik van vogelopnames in hun Remixen.
Het luisteren naar zulke composities leert ons veel over muziek maar ook over vogels. In de lezing werden de muziekfragmenten steeds vergeleken met echte opnamen van vogels en werden de betrokken vogels getoond. Het was een leerzame en erg gezellige middag.

Deze middag werd ook Peggy een van onze vrijwilligsters in het zonnetje gezet vanwege 10 jarig jubileum.

Mariëtte Huisman

0343551756
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk