Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Kaasboerderij de Weistaar

Zonnebloem afdeling

Bezoek aan Kaasboerderij de Weistaar met een huifkartocht.

Met 19 deelnemers en 12 vrijwilligers vertrokken we begin van de middag in de bus van Triomftours, met aan het stuur Peter, naar Maarsbergen. We volgden de oude Tabaksroute. Met het mooie weer inderdaad een schitterende tocht.

Aangekomen bij de Weistaar werden we ontvangen met een kop koffie of thee en niet te vergeten een lekker stuk taart. In het zonnetje op het terras was het goed toeven.

Na deze lekkernij was het tijd voor een kort bezoek aan het museumpje wat de Weistaar heeft. Hierin oude gebruiksvoorwerpen en kleding welke vroeger werden gebruik op de (kaas)boerderijen. Een aantal bezocht nog het winkeltje, maar toen was het toch alweer tijd voor de huifkartocht.

3 huifkarren stonden voor ons klaar. Het kostte wat moeite iedereen hier in te hijsen. Helaas konden 3 deelnemers in de rolstoel niet mee. De koetsiers waren in de veronderstelling dat ze moesten gaan rijden met ........ groep schoolkinderen.
Vanuit een van de huifkarren klonk het al snel Ja zuster, nee zusters 'In een rijtuigie'. De (hobbelige) tocht duurde ongeveer een uurtje over smalle wegen en door het bos.

Terug bij de Weistaar genoten we afsluitend van een glaasje fris waarna de thuisreis kon worden aanvaard.

En zo kwam een eind aan een gezellig middagje uit met de Zonnebloem Wijk bij Duurstede georganiseerd door Ineke en haar team. Wat rest zijn de mooie herinneringen die we van chauffeur Peter moeten koesteren.

Tenslotte dank aan Triomftours die met hun sponsorbijdrage deze activiteit mede mogelijk hebben gemaakt.

Kijken hoe het was? Klik HIER voor het fotoalbum.

Corrin Dammers

06-51296467
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?