Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Bezoek Beeld en Geluid

Zonnebloem afdeling

We brachten een bezoek aan het museum Beeld en Geluid in Hilversum

Op vrijdag 23 juni bezochten we met 26 deelnemers en 8 vrijwilligers het Museum Beeld & Geluid. We vertrokken rond 12.40 uur met de bus van Triomf Tours en chauffeur Peter naar Hilversum. Het Museum voor Beeld en Geluid is een prachtig museum, het gebouw is al een bezienswaardigheid op zich.

 

Bij aankomst werden we ontvangen met koffie en thee en een lekkere petit-fours. Na een tweede bakje koffie gingen we naar de zaal voor de voorstelling ‘65 jaar televisie-entertainment’.

De Nederlandse televisiegeschiede-nis trok aan ons voorbij.  We zagen fragmenten van Swiebertje, Ja Zuster, Nee Zuster, André van Duin, Zeg eens Aaa, De Fabriek, Wie-vd- Drie, de lopende band van Mies Bouwman, Linda de Mol, De Fabeltjeskrant, de Stratenmaker op Zee Show, enz. 

 

Na deze show werden diverse objecten uit het depot aan ons getoond: o.a. de clowns-schoenen van Pipo de Clown, kapje en de cape van Zuster Clivia, de leeuw ‘Loeki’ (asjemenou) en de Ed (of Willem) Bever uit de Fabeltjeskrant.

Tot slot dronken we nog een glaasje fris. Na een bezoek aan de museumwinkel gingen we moe maar voldaan weer huiswaarts, waar we rond 17.30 uur weer aankwamen.

Corrin Dammers

06-51296467
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?