Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Dagje uit naar Glasstad Leerdam

20180620-leerdam018jpg

Het jaarlijkse dagje uit met de Zonnebloem

Reisdoel dit jaar was glasstad Leerdam.

Na een rustige heenreis kwamen we bij de Glasblazerij. Natuurlijk eerst een kopje koffie en daarna kijken hoe glasblazen een echt ambacht is. 3 Glasblazers lieten ons zien hoe je van een klomp glas van bijna 1200 graden Celsius een waar kunststuk kunt maken. De gids gaf hierbij goede uitleg.

Volgende activiteit was een vaart over de Linge. Na een korte wandeling konden we inschepen en plaatsnemen voor de uitgebreide lunch. Uiteraard met kroket! Onderweg genoten we van het landschap en de oevers van de rivier. Na een uurtje was het rechtsomkeer terug naar Leerdam.

Bij aankomst was de zon uitbundig gaan schijnen. Het merendeel van de gasten koos er voor om naar het Nationaal Glasmuseum te gaan lopen. De rolstoel duwers werden hierbij op de proef gesteld omdat we daarvoor de Lingedijk op moesten. In het museum was het wat behelpen. Er was maar 1 langzaam liftje en 4 verdiepingen. Velen kozen er daarom voor om na op de begane grond te hebben rondgekeken direct naar het terras te gaan.

En toen was het alweer tijd om huiswaarts te keren. Rond vijf uur waren we terug bij het E&E en nam iedereen afscheid van elkaar.

Een mooie dag voor alle deelnemers en vrijwilligers. Wat rest zijn de beelden. Klik HIER voor het fotoalbum.

Corrin Dammers

06-51296467
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?