Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

kaas proeven en koeien kijken in Werkhoven.

165225e6-375f-40a6-a9d7-e2a2eaefb48cjpg

Zo'n 15 gasten en vrijwilligers streken neer op kaasboerderij De Ossenwaard. Ze zagen hoe melk veranderde in kaas en vooral hoe dat uiteindelijk smaakte. Naar meer!

Het was gezellig, het was informatief en het was dicht bij huis. Werkhoven was 'the place to be'. Bij aankomst koffie met cake en aansluitend een kijkje in de ouwe tijd. Het museum, want zo mag je de expositie best noemen, naast de kaasproductie ruimte was een feest van herkenning. Spullen uit grootmoeders tijd -maar ook uit de jeugd van menig Zonnebloemer- waren er uitgestald. En bij de authentiek ingerichte woonkamer stapte je zo bij je grootouders naar binnen.

Het produktieproces van melk tot (boeren)kaas werd op een plezierige en duidelijke manier uitgelegd. Dat bracht menige gast er toe nog even door het winkeltje te lopen om het één en ander -vooral kaas- in te slaan. Goeie actie. De verfrissing, vergezeld van een gevarieerd kaasplankje, was een prima afsluiting van een geslaagd uitje.

Dank aan de familie Lagerweide voor de heerlijke ochtend. Gaan we vaker doen. Afgesproken!

Ap Folgerts

0653355954
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken