Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vakantieweek gasten Waterland

bergeijk-1jpg

van 7 t/m 11 oktober was de regionale vakantieweek voor gasten uit Waterland.

Op maandag 7 oktober verzamelden 20 gasten en 15 vrijwilligers voor een vakantieweek in het Brabantse Bergeijk. De rit verliep voorspoedig zodat wij om 14.00 uur op de plaats van bestemming kwamen, De Putse Hoeve in Bergeijk. We werden gastvrij onthaald met een lekker bakje koffie en stukje vlaai. 's Middags werd er een foto gemaakt van de groep. En na een warme maaltijd, brachten we de avond gezellig door met een praatje en een spelletje.
Dinsdagochtend werd verschillend doorgebracht; de één met een wandeling, de ander met een spelletje of met een creatieve bezigheid. Onder leiding van Martine werden er prachtige herfststukjes gemaakt. Na de lunch vertrokken we wandelend naar de markt in Bergeijk. De terrasjes werden al snel gevonden. Dinsdagavond hadden we een optreden van Tim Remie met een wisselend repertoire waarbij hij een gevoelige snaar wist te raken.
Woensdag vertrokken we naar het Kempenmuseum 'De Acht Zaligheden' in Eersel. Bij aankomst kregen we een film te zien en in de museumboerderij kregen wij een goed beeld van het wonen en werken van vroeger in de Kempen. Na een kop soep en broodjes vertrokken we voor de smokkelroute. We maakten een rondrit door de Kempen en door België. De gids wist veel te vertellen. De woensdag werd afgesloten met bingo met diverse prijsjes.
Donderdag hadden we een prachtige najaarsdag. Regelmatig ging een groepje erop uit voor een wandeling. Er werd een hooihuiske ontdekt bij een fruitboomkwekerij. Hier werd een film gedraaid over hoe er in dit bedrijf fruitbomen worden gekweekt. Het blijkt dat dit hooihuiske een onderdeel is van de hooihuiskesroute in Bergeijk. ‘s Middags kregen we een worstenbroodje en een broodje kroket. Na de barbecue hadden we 's avonds diverse optredens van onze eigen artiesten. Een aantal gasten droeg een verhaal of gedicht voor.
Veel te snel brak de laatste dag aan. We konden uitslapen en om 10.30 uur hadden we een heerlijke lunch, daarna werd er een meegebrachte film over diverse feestelijkheden in de Beemster gedraaid. Klokslag 13.00 uur kwam de bus voorrijden, tijd om weer terug te gaan naar huis. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week met veel aandacht voor elkaar.

Karen Bakker

Yvonne van der Zon

06-57560210
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk