Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vakantieweek gasten Zaanstreek

foto-vakantie-zstr-2019jpg

Van 14 t/m 18 oktober was de regionale vakantieweek voor gasten uit de Zaanstreek.

MAANDAG 14 OKTOBER 2019

De dag van de vakantieweek van de Zonnebloem is aangebroken. Om 13.00 uur vanmiddag  zou de bus vertrekken van het Rosariumpark naar Bergeijk in Brabant. De gasten worden verwacht  om 12.45 uur. Wil en Joke waren er al voor 12.30 uur en inderdaad de gasten werden al door hun kinderen of een buurman/buurvrouw gebracht. Het was wel jammer dat het op dat moment regende. De stickertjes op de koffers plakten niet en alles werd nat. Door de snelle handelingen van onze vrijwilligers en uiteraard de buschauffeur was iedereen om 13.00 uur in de bus. Na het tellen van het aantal gasten en vrijwilligers ging de bus vertrekken. Hoe meer we naar het zuiden reden, hoe droger het werd. Iedereen in de bus was gezellig aan het babbelen met elkaar. Om 15.00 uur arriveerden wij in Bergeijk, bij ons hotel, de Putse Hoeve.
Het was op dat moment heerlijk weer buiten. De deur naar het terras ging open en de stoelen werden neergezet. Wat zaten de gasten gezellig buiten in een zonnetje met een temperatuur van ruim 20 graden. Helaas moesten we naar binnen, want om 17.30 uur was het tijd voor het diner. De soep stond inmiddels klaar.  Daarna een schnitzel met patat, groente en rauwkost. Ons dessert was dubbelvla met slagroom. Aan de reacties te horen, smaakte het allemaal. Voor vanavond is het een gezellig samenzijn met elkaar. Er zijn spelletjes, koffie en thee en iedereen had zijn plekje gevonden. Tot het 22.15 uur werd. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen “Hendrik Groen”. Velen hebben gekeken en na afloop ging iedereen richting zijn kamer.

DINSDAG 15 OKTOBER 2019

Rond 8.30 uur stond het ontbijtbuffet klaar.
Het was jammer, maar het weer was miezerig. Wat gaan we doen. De verschillende spelletjes werden op tafel gelegd, rummikub, sjoelen, puzzels en de kaarten. Alweer tijd voor de koffie. Rond 12.30 uur werd de lunch geserveerd.
Het werd droog en we gingen stappen ondernemen  om met elkaar naar het dorp te gaan. De weekmarkt was op dinsdag, een goed  idee om daar naartoe te lopen. Iedere gast had een eigen vrijwilliger. De markt viel tegen, maar er waren leuke winkeltjes en restaurants. Na een pittige wandeling, tijd voor cappuccino, chocomel of iets naar keuze. Daarna zijn we weer richting de Putse Hoeve gegaan. Heerlijk stamppot gegeten. Alles smaakte even lekker.
Deze avond was er entertainment. Tim Remie, een zanger uit Tilburg kwam deze avond verzorgen. Met de moderne apparatuur van deze tijd begon Tim aan zijn eerste liedje. Hij vertelde, hoe hij na zijn studie economie toch het idee had om zich meer toe te leggen op de muziek. Inmiddels is hij 10 jaar zanger. Hij heeft een aantal liedjes gezongen, die hij zelf geschreven had. Met prachtige teksten en veel liefde werden deze gezongen. Adembenemend en stil werd er geluisterd. Tussendoor zong hij bekende liedjes zoals: het dorp van Wim Sonneveld, Charles Aznavour kwam voorbij, een heel mooi liedje “Samen” van Frans Halsema en wat Engelstalige songs. De vrijwilligers gaven nog een show weg van “het bootje”. Iedereen op de grond, roeien maar. Een hele mooie en gezellige avond. En dan wordt het tijd voor Tim om afscheid te nemen. Hij heeft ons een mooie, warme avond gegeven. Voor een aantal mensen had hij een roos mee. De ontroering was goed te zien. Iedereen bleef nog even zitten en langzamerhand gingen de gasten naar hun kamer na een mooie avond.

WOENSDAG 16 OKTOBER 2019

Vanmorgen was iedereen op tijd voor het ontbijt. Voor deze dag stond “de Smokkelroute” op het programma. Rond 10 uur  reed de bus richting Eersel. We gingen een bezoek brengen bij het Kempenmuseum “De Acht Zaligheden”. De koffie met vlaai stond al op ons te wachten. Tijdens het koffiedrinken werd een video gedraaid over het leven van de arme Kempische keuterboer ruim 150 jaar geleden. Het museum bevond zich gedeeltelijk in de oude boerderij. Op de film was te zien hoe de mensen woonden, werkten en leefden. Buiten kon je wandelen in de boomgaard met oude appelbomen. Daarbij was een kruiden-, bloemen- en groentetuin. Na het rondkijken binnen, bij verschillende kamers over het huiselijke leven en buiten bij de tuinen, was het tijd voor de lunch. Om 13.30 uur kwam de bus om het tweede gedeelte van de dag  in te vullen.
Een rondrit door de “Belgische Kempen”. Een gids vertelde ons over de verschillende dorpjes en zoals de route heette, de smokkelroute. Een mooi stukje natuur. Rond 15.30 uur waren we weer in ons hotel. Verschillende gasten gingen wat rusten en de anderen gingen kaarten of een spelletje doen. De macaroni vandaag was smakelijk en als toetje een bavaroistaart  met slagroom. Een voldaan gevoel weer. Voor vanavond staat er niets op het programma. Het is vroeg donker, gezellig bij elkaar zitten en samen genieten.

DONDERDAG 17 OKTOBER 2019

De vierde dag van onze vakantie. Vanmorgen was de recreatiezaal versierd. Onze hoofd Staff, Wil werd vandaag in het zonnetje gezet. Het was de 50ste keer dat Wil mee was met een regionale of landelijke vakantie van de Zonnebloem. Daar hoort taart bij. Tijdens de koffie is ze gehuldigd en daarna met z’n allen genieten van de koffie en de taart.  Zoals altijd wordt er een groepsfoto gemaakt. Verschillende gasten vonden het mooi weer en wilden een stukje wandelen. Rond 12.30 uur stonden de pannenkoeken klaar. Een team vrijwilligers heeft zich hier voor ingezet en ze smaakten heerlijk. Daarna naar buiten, de zon scheen door de bomen en de temperatuur was aangenaam. Verschillende gasten met vrijwilligers gingen op pad. Eén groep ging nogmaals naar het centrum van Bergeijk. Een andere groep bleef in de omgeving en namen een stukje bos. Daar bevond zich een boomkwekerij. Er was een hokje met zitbanken en daar werd een video afgespeeld over het kweken van bomen. Hier ging het over de Conference peer. We zagen in de video dat met een tijdsbestek van 3 jaar de boom klaar is om tot perenboom te groeien. Een heel proces met veel handwerk, maar ook machinaal. Tenslotte moet alles tot in de puntjes goed zijn zonder enig bestrijdingsmiddel. Daarna zagen we nog vele paddenstoelen en leuke boerenbedrijven.
Iedere gast had zo zijn invulling voor de middag. Na het wandelen stond de koffie en thee klaar. Twee vrijwilligers gingen de gasten verwennen met een hand- of voetmassage, een extraatje. Ook de vrijwilligers kwamen aan bod.
Toen was het tijd voor ons afscheidsdiner. Het werd een feestelijke maaltijd. Tot slot de bingoavond. Voor iedereen was er een leuke prijs. Gezellig met elkaar genieten van deze avond. Onze Wil werd nog toegezongen met een lied, gemaakt door Bea en Connie. Na de bingo bleven er nog velen nagenieten.
De laatste nacht in het hotel. 

VRIJDAG 18 OKTOBER.

Vandaag de koffers pakken. Na een mooie en fijne week gaan we vanmiddag naar huis. Om 10 uur gaan we brunchen met elkaar, onze laatste samenzijn van deze dag. De bus zal rond 13.30 uur arriveren en  om 14.00 uur vertrekken we richting de Zaanstreek. Wij kunnen met zijn allen terugkijken op een hele mooie week. Dank aan ons allemaal, dat we dit samen hebben mogen beleven.

 

Yvonne van der Zon

06-57560210
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk