Afdeling Sas van Gent bestaat 45 jaar

45-jarig-jubileumjpg

Groot jubileumfeest in De Speije

Op 12 mei jl. vierde de Zonnebloem afdeling Sas van Gent het feit dat zij 45 jaar geleden officieel werd aangesloten bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem in Breda.

Het jubileumfeest werd gehouden in De Speye in Sas van Gent met 58 gasten en 30 vrijwilligers. Ook waren er vertegenwoordigers van de Zonnebloem Regio Zeeuws-Vlaanderen aanwezig.

In het openingswoord gaf voorzitter Joop de Kort een beknopt overzicht van het ontstaan van de Zonnebloem in 1945 en de vele hoogtepunten van deze Nationale Vereniging in de loop der jaren. Uiteraard stond hij ook stil bij de start van de afdeling Sas van Gent, waarbij tegenwoordig ook de kernen Philippine en Westdorpe behoren.

Een verdiend applaus werd spontaan aangeheven toen bleek dat de pioniers van de voormalige afdeling Westdorpe in de zaal aanwezig waren, de gezusters Heijman, beiden op hoge leeftijd, hadden de moeite genomen om bij dit jubileumfeest aanwezig te zijn.

Uiteraard werden door de voorzitter alle voormalige en huidige vrijwilligers en bestuursleden de nodige en welverdiende eer bewezen. Enkel door hun tomeloze en geheel vrijwillige inzet is de afdeling de goed draaiende organisatie geworden zoals die vandaag bestaat.

Rond 11 uur werd het glas geheven op het 45 jarig jubileum van de afdeling.

Om 12 uur werd een aanvang gemaakt met een uitgebreide Vlaamse lunch, welke bij alle genodigden zeer werd gewaardeerd.

Na de lunch werd de middag opgeluisterd door de muziekgroep Musicanto uit Kloosterzande, die met hun show “Goud van Oud” de muziek uit de jaren 50, 60 en 70 deed herleven. De aanwezigen genoten zichtbaar en hoorbaar, vele liedjes werden luidkeels meegezongen, van de zangkunsten van deze uitstekende Zeeuws-Vlaamse zanggroep.

In de pauze werd nog een extra consumptie gebruikt met daarbij een keur van hapjes en kleine versnaperingen.

Rond half vijf werd de middag afgesloten en ging iedereen vermoeid, maar zeer voldaan en tevreden weer huiswaarts.

Lucie Buyck

0630616244
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken