Sinterklaas in corona-tijd

p1070966jpg

Vanmiddag, 1 december, hadden we voor onze gasten een bijzonder leuke middag willen organiseren.

Het bestuur had in de afgelopen weken contact gehad met Sint en Piet en Piet had toegezegd dat hij ons komt helpen. Ook had hij aangeboden een Sinterklaasquiz te maken. Of ook Sint zou kunnen komen, kon nog niet worden gezegd maar als hij een gaatje zag, dan zou hij zeker komen.

De recente aanscherping van de corona-voorschriften gooide "roet in het eten", waardoor deze leuke bijeenkomst niet kon doorgaan.

Piet heeft na onze afzegging van deze bijeenkomst direct aangeboden om met een  vrijwilliger mee te gaan om het cadeautje van deze middag voor de reeds ingeschreven gasten van deze middag persoonlijk te  overhandigen.

Tijdens het rondbrengen van Piet en onze vrijwilligers was het vandaag, 1 december, typisch Sinterklaasweer. Guur, storm, regen en koud.

Ondanks de algemene teleurstelling over de afzegging van dit uitje, waarvoor alle begrip, waren onze gasten blij en verrast door Piet persoonlijk een tasje met inhoud te mogen ontvangen.   

Tijdens onze laatste vrijwilligersvergadering werd Metty van de Walle door Gerrie Pouwelse, voorzitter, onverwachts in het zonnetje gezet. Zij is met ingang van 22 november jl 10 jaar vrijwilligster van onze afdeling. In deze periode heeft diverse functies en activiteiten binnen onze afdeling vervult.

In deze bijeenkomst werd tevens het activiteitenplan 2022 voor elke maand met een zeer afwisselend programma alsmede de begroting voor 2022 geaccordeerd.

Voorts wordt in 2022 voor het eerst door de afdeling zelf voor een beperkt aantal deelnemers een Zonnebloem afdelingsvakantie van 1 week in Nederland georganiseerd.

Daarnaast werd in verband met de aanscherping van de corona-voorschriften besloten om de geplande Kerstbijeenkomst te cancellen en alle gasten daarvoor in de plaats weer met een passend gevuld tasje te verrassen.

 

Jeroen Berendsen

030-6020888
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken