26 okt - pannenkoeken eten en bloemschikken

p1080225jpg

Een aantal jaren geleden stond "bloemschikken" op het programma. Het was evenals toen ook nu weer een groot succes.

Bij binnenkomst in de grote zaal van de Noorderlichtkerk werden we al meteen verrast door de mooie bloemstukken, die op de pilaren bevestigd waren. Daarmee zat de stemming er al gelijk goed in. Ook de tafels waren mooi gedekt. 

Na een kopje koffie of thee met wat lekkers heette onze voorzitter Gerrie Pouwelse allen hartelijk welkom en gaf ze een overzicht van de activiteiten van deze middag.

Daarna  kwamen de vrijwilligers langs om de warme pannenkoeken uit te serveren. Met wat siroop of poedersuiker smaakten ze heerlijk. Een tweede en/of een derde exemplaar was ook te verkrijgen. Het was smullen geblazen. De pannenkoeken waren voor deze gelegenheid gesponderd door een zoon van één van onze vrijwilligers.

Na de pauze kondigde Gerrie haar kleindochter Emma aan, die op haar harp gedurende drie kwartier een scala van kleine klassieke muziekstukken ten gehore bracht. Allen waren hiervan zeer onder de indruk temeer, omdat zij op dit moeilijke instrument op haar jeugdige leeftijd al zo mooi en goed harp kon spelen.      

Daarna kwam het creatieve onderdeel van deze middag. Ria had al enkele voorbeelden gemaakt en ze op een centrale plaats opgesteld. Nadat alle tafels van het nodige groen waren voorzien, kon het echte werk beginnen. Ondertussen werden we van drankjes naar eigen keuze voorzien.

Na ruim een uur was iedereen klaar met zijn of haar werkstuk. Duidelijk werd dat de aanwezigen hiervoor geen cursus meer hoefden te volgen want ze waren prachtig. 

Helaas kwam er zo tegen half vijf een einde aan deze gezellige middag.

 

Jeroen Berendsen

030-6020888
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken