25 okt - Nationaal Militair Museum

img2833jpg

Op een tweetal fronten om ons heen wordt op dit moment een bittere en uiterst gemene oorlog gevoerd.

Dit gaat helaas gepaard met een groot aantal slachtoffers en enorm veel schade aan gebouwen, bruggen, etc. Bij beiden is onduidelijk hoelang het nog duurt tot er weer van een wapenstilstand c.q. een vredesakkoord sprake zal zijn. Deze oorlogen worden o.a. met een grote verscheidenheid aan militaire middelen gevoerd.  

Bij ons om de hoek in Soesterberg staat een groot nationaal militair museum waar veel van soortgelijk wapentuig te zien is. Omdat een flink aantal van onze gasten nog nooit in dit nationale museum geweest was, is op speciaal verzoek op deze middag met 17 gasten en vrijwilligers een bezoek aan dit museum gebracht.

Nadat alle deelnemers op deze regenachtige middag door een vrijwilliger thuis waren opgehaald, was het nog maar een korte rit naar Soesterberg.  Aldaar aangekomen werden we door een tweetal museum-vrijwilligers, die onze gidsen van deze middag waren, hartelijk ontvangen. Na het gratis verkrijgen van de entreekaartjes kon de excursie door dit immens grote pand beginnen.

Omdat er in de voor ons beperkte tijd veel te veel te zien was, stelde onze gids ons voor een aantal hoogtepunten van dit museum te laten zien. Begonnen werd met een dia-show op een immens groot scherm waar de inzet van al onze krijgsmachtonderdelen te zien was. Bij diverse legervoertuigen en vliegtuigen vertelde hij niet alleen welke functie en inzet het had tijdens beide wereldoorlogen en in vredestijd, maar ook hoe succesvol ze waren.   

Na een wandeling van bijna twee uur door de expositieruimten namen we afscheid van onze geweldige gidsen en waren we toe aan een kopje koffie/thee met een stuk gebak en konden we onze indrukken van deze middag met elkaar uitwisselen. Daarna werden onze gasten weer door de vrijwilligers thuis gebracht.

Het was een leuke en leerzame middag.

Jeroen Berendsen

030-6020888
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken