De huurauto van Zonnebloem biedt een betaalbaar alternatief voor rolstolvervoer.

Zonnebloem afdelingsnieuws

De Zonnebloem vindt het belangrijk, dat iedereen kan genieten van een dagje uit. Voor mensen, die afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel of scootmobiel blijkt vervoer vaak kostbaar en weinig.

Je kunt er dagtochten mee maken of mee op vakantie gaan. En je kunt spontaan beslissen om later naar huis te gaan, omdat het zo gezellig is. 

Met deze rolstoel-huurauto kunnen mensen met een lichamelijke beperking in alle vrijheid op pad gaan en -afhankelijk van het type auto- met meerdere mede-passagiers.

Om hem te kunnen huren schaf je eenmalig een pasje aan van € 10.-. Deze auto is er voor iedereen: je hoeft dus geen Zonnebloemdeelnemer te zijn. Ook is de medewerking van een Zonnebloemvrijwilliger niet noodzakelijk.

De kosten van de auto: € 40,- per dag. De eerste 100 km zijn vrij, daarna € 0,20 per km excl. brandstofkosten maar incl. WA Casco met inzittende verzekering.

De Zonnebloemauto is inmiddels op 35 lokaties in Nederland beschikbaar!.

Zeist is één van die lokaties. Op de jaarlijkse Walkartmarkt in augustus demonstreren onze vrijwilligers deze auto.
www.zonnebloem.nl

Jeroen Berendsen

030-6020888
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken