Geschiedenis "Polsbroek"

Zonnebloem afdeling

Twaalf november was er een thema middag voor onze gasten in de recreatie/zaal van het Bornhof. De geschiedenis van de verdwenen wijk " Polsbroek:.

Deze middag is verzorgd door Dhr. Ab Lammers  vrijwilliger van de Historische Vereniging Zutphen.

Hij had een heel goed verhaal van de verdwenen Wijk “De Polsbroek”. In de volksmond ook wel de Pijp genoemd. Dit werd ondersteund door een dia presentatie.

Dhr. Lammers  wist als oud bewoner van deze wijk heel veel anekdotes te vertellen. Hij is er geboren en getogen in deze wijk totdat de wijk werd afgebroken en plaats moest maken voor de Miro.

Het waren allemaal kleine tot zeer kleine woningen waar men met grote gezinnen in moest wonen.

Gezinnen met tien tot twaalf kinderen was toen heel normaal. Ook had Dhr. Lammers veel feedback met onze gasten. Met name de Zutphenezen wisten nog veel van vroeger te herinneren . Dat gaf zeer interessante discussies. We spreken hier nog steeds van Zutphenezen en Zutphenaren.

In de pauzes werden er oliebollen geserveerd. Welke gratis waren aangeboden door Bakkerij Nijkamp. De gasten hebben van deze traktatie erg genoten. Waarvoor zeer veel dank aan Bakker Nijkamp.

Ook waren er lekkere hapjes welke door de vrijwilligers zijn klaargemaakt. Ook daarvoor onze hartelijke dank.

Al met al een zeer geslaagde middag over de geschiedenis van de Polsbroek.

Ronald de Boer

0680058565
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?