Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rotary handen uit de mouwen

19-05-2015

Voordat ik bij de Rotary kwam, dacht ik dat het een club was met sigaarrokende en whiskydrinkende mannen. Maar dat bleek onzin! Al snel voelde ik me helemaal thuis bij deze club actieve vrijwilligers die de handen uit de mouwen steekt voor verschillende goede doelen. Vooral de mensen in de regio kunnen op onze hulp rekenen. 

Chauffeur 

Zo zetten we ons elke week in als chauffeur voor gehandicaptenvervoer. We brengen jongeren met de ziekte van Duchenne naar hun sportvereniging. En we organiseerden in december de Santa Run, waarmee we geld ophalen voor het goede doel. Vaste prik elk jaar is ook het Groot Veenendaals Dictee. Ik geniet ook van de manier waarop we resultaat boeken: hard werken en samenwerken. Dat geeft nog meer voldoening dan alleen een financiële bijdrage overmaken. 

Kennis en netwerk 

Onze activiteiten geven goed weer hoe divers we zijn als organisatie. En daar ligt ook onze kracht: in onze club zitten zelfstandig ondernemers, juristen, mensen uit de industrie zoals ikzelf. En we brengen bij het organiseren van evenementen onze eigen kennis en netwerk in. Zo krijg je veel dingen voor elkaar zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Des te meer geld blijft er over voor het goede doel! En dat geeft voldoening. 

Heuvelrug Wandeltocht 

Een van onze hoogtepunten van het jaar is de Heuvelrug Wandeltocht op 30 mei, waarmee we geld ophalen voor de Zonnebloem. In het begin van het jaar begint het altijd weer te kriebelen. Het is een mooi event, waar we met z’n allen druk mee zijn. Zo’n vijftig à zestig vrijwilligers van Rotary Club Veenendaal Regio, de jongerentak daarvan, Rotaract, en de Zonnebloem helpen mee. Op dit moment zijn we bezig met de laatste voorbereidingen. We zijn er in de laatste weken bijna elke dag druk mee, maar we doen het graag! Zeker voor de Zonnebloem. 

Ongelooflijk 

De Zonnebloem hebben wij echt goed leren kennen toen we vorig jaar met Rotary Club Veenendaal Regio een rondleiding kregen op het schip. Toen zagen we met eigen ogen: wat hier gebeurt, is ongelooflijk. Al die vrijwilligers die zich met de volle honderd procent inzetten voor een ander. Dat is precies wat ook bij ons gedachtegoed past! We vinden het dan ook heel mooi dat wij ons steentje kunnen bijdragen om dit werk mogelijk te blijven maken. 

Loop mee voor de Zonnebloem! 

Loop je op 30 mei ook mee met de Heuvelrug Wandeltocht? Je kunt kiezen uit routes van 10, 15, 25, 40 of 50 kilometer. De opbrengst van het evenement gaat naar de Zonnebloem! Ga naar heuvelrugwandeltocht.nl en schrijf je online in.

Gerard Zomers

Gerard Zomers

Gerard Zomers is voorzitter van het projectteam van Rotary Club Veenendaal Regio, dat de Heuvelrug Wandeltocht organiseert. De tocht is op 30 mei en de opbrengst ervan gaat naar de Zonnebloem.