Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Thijs in het café

Acteur Jan Corstjens over zijn rol

10-04-2014

Jan vertelt: “ Het was niet direct moeilijk om me in te leven in iemand met een fysieke beperking. Het zitten in de rolstoel hielp enorm hierbij. De regisseur liet aan een kant van de zitting een soort zandzak leggen. Hierdoor zat ik een stuk ongemakkelijker. Ook de regieaanwijzing om mijn benen helemaal  stil te houden hielp enorm”.

Bijzonder aan deze acteerervaring was dat Jan nu een groot respect heeft voor mensen met een lichamelijke beperking. “Zittend in een rolstoel merk je dat de wereld totaal niet ingericht is op deze beperkingen. Esthetiek van inrichtingen en straatbeelden gaat voor. Dat merkte ik in het café waar we opnames maakten. Als ik naar het toilet zou willen met mijn rolstoel zou ik direct problemen hebben met verhogingen in de vloer en smalle doorgangetjes. Je kan niet overal gaan waar je wil.”

“Terugkijkend op deze acteerklus kan ik stellen dat het een inspirerende en confronterende ervaring was.”

Natuurlijk had de Zonnebloem het liefst drie mensen die echt fysiek beperkt waren een rol gegeven in haar campagne. Het is echter niet gelukt om een Zonnebloemdeelnemer te vinden die geschikt was om de rol van Thijs te spelen. Daarom heeft een acteur deze rol op zich genomen